Ölümcül olabilir! Kesildikten sonra buzdolabına koyulmaması gereken yiyecekler!

Sağlık Haberleri
Ölümcül olabilir! Kesildikten sonra buzdolabına koyulmaması gereken yiyecekler!

Uzmanlara göre dünyanın en sağlıklı sebzeleri ve meyveleri olsalar da, bazen bu besinler ölümcül etkilere neden olabilirler. Bu nedenle, uzmanlar, kesildikten sonra bu besinleri buzdolabına koymamanız konusunda uyarıyorlar.

Kesildikten sonra buzdolabına konulduklarında bu besinler, sindirim ve sinir sistemine zarar vererek ölümcül olabilecek kadar tehlikelidir.

TURP

Turp, kesildikten sonra herhangi bir yerde bırakılmamalıdır, çünkü içerisindeki öz gaz sıkışmasına neden olabilir ve daha da artabilir.

SOĞAN

Soğan, kesildikten sonra asitlenmeye başlar ve içeriğindeki yüksek orandaki asit miktarı artar. Bu asitlenme önce fark edilemez, ancak tüketildiğinde mide ve sindirim sistemi hasarına neden olabilir.

PATATES

Patates, kesildikten sonra buzdolabına konulmamalı ve hatta kesildikten sonra tüketilmemelidir. Bu sebze, hava ile temas halindeyken bazı mikroorganizmaların çoğalmasına neden olabilir ve güçlü bir zehre dönüşebilir.

LİMON

Limon, kesildikten sonra içeriğindeki asit, hava ile temas ettikten kısa bir süre sonra kaybolur ve sıvısı kurur.

Bu besinleri tüketmeden önce dikkatli olmalısınız ve kesildikten sonra hemen tüketmelisiniz ya da uygun şekilde saklamalısınız.

Kaynak: Diğer

turp limon patates soğan püf noktası