Mutfaktaki sandviçi 10 saniyede bulabilen çita gibi gözlere sahip

Zeka testi
Mutfaktaki sandviçi 10 saniyede bulabilen çita gibi gözlere sahip

Bir optik illüzyon testi daha... Mutfaktaki sandviçi bulabilecek kadar kesin bir görüşe sahip misiniz? 10 saniyeniz var.

Optik illüzyonlar günlük yaşamda, sanatta, psikolojide ve hatta sinirbilimde algı üzerinde büyük etkisi olan büyüleyici bulmacalardır. Beynin görsel verileri nasıl yorumladığını ve işlediğini göstererek deneyimlerimizin gerçekliğin basit bir tasvirinden ziyade karmaşık bir zihinsel yapı olduğunu gösterirler.

Bu fotoğraftaki görüntüde saklı sandviçi bulmak için gözlem becerilerinizi ve bilişsel yeteneklerinizi kullanmanız gerekiyor. Süreniz ise sadece 10 saniye.

      Mutfaktaki sandviçi 10 saniyede bulabilen çita gibi gözlere sahip - Resim : 1

Belirsiz veya çelişkili bilgileri ele alma yeteneğimiz, optik yanılsamalarla teste tabi tutulur. Araştırmacılar beynin bu yanılsamalara nasıl tepki verdiğini inceleyerek beyin fonksiyonu, biliş ve duyusal işleme hakkında daha fazla bilgi edinebilir.

Psikoloji ve sinirbilim çalışmalarında optik illüzyonlar insan görüşünün, dikkatin, hafızanın ve karar vermenin birçok yönünü incelemek için kullanılır. İnsan bilişinin sınırlamalarını ve önyargılarını araştırmak için sıklıkla yanılsamalardan yararlanılır.

10 saniyelik sürede mutfaktaki sandviçi bulabildiyseniz çita gibi bir görüş yeteneğine sahip olduğunuzu söyleyebiliriz.

Bulamadıysanız üzülmeyin yanıt aşağıda.

 Mermerlerin kesişme noktasına dikkat edenler zorlanmadan gizli sandviçi buldular. 

Mutfaktaki sandviçi 10 saniyede bulabilen çita gibi gözlere sahip - Resim : 6

 

Kaynak: Haber Global TV

optik illüzyon zeka testi bulmaca gizli olanı bul