Manava saklanan rakunu sadece yüksek IQ'sü olanlar 9 saniyede buluyor

Zeka bulmacası Optik illüzyon Zeka testi
Manava saklanan rakunu sadece yüksek IQ'sü olanlar 9 saniyede buluyor

IQ'sü yüksek olanlar resimdeki manavda saklanan rakunu hemen buluyor. 9 saniyeniz var.

Bir manavı ve alışveriş edenleri gösteren bu görsele gizlenen bir rakun var. Süreniz 9 saniye.

Manava saklanan rakunu sadece yüksek IQ'sü olanlar 9 saniyede buluyor - Resim : 1

Normal bir insan beyni, nesnelere veya görüntüleri farklı şekilde anlamlandırır ve her açıdan farklı bir algı oluşturabilir. Optik yanılsama, bir nesnenin, bir çizimin veya bir kişinin, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan, akıllara durgunluk veren derinden etkileyici şekil değiştiren görüntüsüdür.

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi optik yanılsamaların çok sayıda türü vardır. Bu optik illüzyonlar aynı zamanda psikanaliz alanının da bir parçasıdır çünkü olayları nasıl algıladığınıza ışık tutarlar. Böyle zekice bir illüstrasyona, manavda saklanan rakunu gösteren resim bir örnektir.

Yukarıdaki görselde manavdaki gizli rakunu tespit etmenizi sağlayacak bir zekâ oyunu. Resimde insanların meyve ve sebze satın aldığını görüyorsunuz. Yaşlı bir adam kırmızı biberlere bakıyor. Bir adam iki çocuğuyla birlikte gelmiş. Çocuklar meyve ve sebze torbalarını taşıyorlar. Yaşlı kadın taze meyvelere bakıyor. Bir kadın ise bir şeyler almak isteyen kızıyla konuşuyor.

Ancak resimde bir yerlerde saklanan bir rakun var. Bulmaca, meraklılarını "Rakunu bul" sorusunu sorarak efor sarfetmesini istiyor. Resimdeki gizli rakunu yalnızca dikkatli olanlar verilen 9 saniyelik sürede fark edebiliyor.

Bu optik yanılsama resmine yakından bakın ve manavdaki gizli rakunu bulmaya çalışın. Rakunu tespit edemiyorsanız, size bir ipucu verelim.

RAKUNU BULAMAYANLAR İÇİN İPUCU

Resmin sol üst köşesine bakın.

 İŞTE YANIT

Rakun, resimde manavın içinde meyvelerin arkasında saklanıyor.

Manava saklanan rakunu sadece yüksek IQ'sü olanlar 9 saniyede buluyor - Resim : 7

Resmin içindeki gizli rakunu 9 saniyede bulduysanız, bunun olağanüstü zekanızın ve hafızanızın bir işareti olabileceği iddia edilebilir. Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar iyi olduğunu söylüyor.

Kaynak: Haber Global TV