Bu havuzdaki mantık hatasını 3 saniyede fark edenlerin IQ'su yüksek çıkıyor

Zeka bulmacası Zeka testi Fark bulma oyunu
Bu havuzdaki mantık hatasını 3 saniyede fark edenlerin IQ'su yüksek çıkıyor

Bu eğlenceli bulmacada, yüzme havuzu resminde gizli olan hatayı bulmaya çalışın. Hatayı 3 saniyede fark edebilir misin?

Havuzda yüzenleri gösteren bu resimde bir mantık hatası var. Bulmak için ise sadece 3 saniyeniz bulunuyor. 

Bu havuzdaki mantık hatasını 3 saniyede fark edenlerin IQ'su yüksek çıkıyor - Resim : 1

Eğlenceli oyunlar ve bulmacalar çözmekten hoşlanıyorsanız, bu zekâ oyunu tam size göre! Zekâ oyunları zihninizin yaratıcı yanını kullanmanıza ve beyninizin farklı şekilde çalışmasına olanak sağlar. Bu tür beyin bulmacaları basit bir bilmeceye eğlenceli bir unsur ekleyerek daha ilginç hale getirir. Cevaba ulaşmak için kalıpların dışında düşünmeniz ve bulmacayı biraz farklı bir şekilde analiz etmeniz gerekir.

Bu yüzden, yüzme havuzu resminin içinde saklı olan hatayı bulmanız gereken ilginç bir zekâ oyunu hazırladık.

İnsanların havuzda yüzdüğü resimde gizli olan hatayı fark edebildiniz mi? Resimde çocuğuna yüzmeyi öğreten bir kadını görüyorsunuz. Başka bir çocuk yüzmek için yüzen bir can simidi kullanıyor ve bir bayan da havuzun içinde yüzüyor.

Ancak resmin içinde gizli bir hata var. Cevap oldukça basit ama yanıltıcı olduğundan soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor.

Bu beyin bulmacasında yüzme havuzu resmindeki hatayı tanımlamanız gerekiyor. Şimdi yakından bakın ve size yanlış gelen bir şey olup olmadığını belirlemeye çalışın. Yanlış bir şey fark ettiniz mi? İlk başta resimdeki her şeyin doğru olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak birkaç dakika sonra resimdeki asıl hatayı tespit edebileceksiniz. Hata havuz suyunun içinde gizlidir.

İŞTE YANIT

Bu havuzdaki mantık hatasını 3 saniyede fark edenlerin IQ'su yüksek çıkıyor - Resim : 6

Resimdeki hata yüzme havuzunda bir balık olması. 

Bu bilmece biraz zordu ama çözülmesi daha az zaman gerektirdiğinden basitti. Bu tür zeka oyunları matematik becerisi gerektirmez ancak basit bir bilgi ve yanal düşünme testidir.

Kaynak: Haber Global TV