Koronavirüs karantinasından aşk ve cinsellik nasıl etkilendi?

koronavirüs
Koronavirüs karantinasından aşk ve cinsellik nasıl etkilendi?

Reuters haber ajansı, küresel mülakatlarla koronavirüs salgınından aşk ve cinselliğin nasıl etkilendiğini araştırdı.

Koronavirüs karantinası günlerinde aşk ve cinselliğin nasıl yaşanacağı, başlı başına soru işareti haline geldi. Reuters haber ajansı, karantina günlerinde revaçta olabileceği tahmin edilen çöpçatanlık uygulamaları ile ilgili dikkat çeken ayrıntılar paylaştı.

İspanya'da ulusal karantina ilan edilmesinin ertesi günü bir çöpçatanlık uygulamasından üç gündür mesajlaştığı kadını evine çağırma cesareti gösteren 30 yaşındaki Marcos, olumlu yanıt almasına şaşırırken, taksiyle gelen, eldiven takan ve asansöre binmeyi reddeden kadınla cinsel ilişki yaşadı. Kadının tek şartı, Marcos'un şafaktan önce taksi çağırıp evine gitmesini sağlamasıydı.

Reuters'in konuştuğu Marcos, "İlk kez bir kadın ilk randevu için evime gelmeyi kabul etti. Bu, tüm bunlar bitmeden önceki son tek gecelik ilişkim olacak herhalde" dedi.

Reuters, çöpçatanlık sitelerinin kullanıcıları arasında pek azının Marcos gibi yüz yüze görüşmeyi tercih ettiğini, çoğunun video sohbet uygulamalarını tercih ettiğini belirtti.

Lübnan'da yasaklı olmasına rağmen çöpçatanlık uygulamasını kullanan 20 yaşındaki bir Beyrutlu, "Eskiden 'cinsel ilişki arıyorum' denilirdi, şimdi 'koronavirüs geçtikten sonra bakarız' deniliyor" gözlemini aktardı.

KORONAVİRÜSÜN ÇÖPÇATANLIK UYGULAMALARINA ETKİSİ

Mobil uygulamalarla ilgili veri araştırmaları yürüten Sensor Tower'a göre, koronavirüs salgınından beri ne ABD'de ne de küresel çapta çöpçatanlık uygulamalarını indirenlerin sayısında önemli bir değişim gözlendi.

Bir çöpçatanlık uygulamasının pazarlama müdürü Melissa Hobley, "Bağlantı kurmak için gerçek bir arzu gözlemliyoruz. Giderek daha çok insan evden çalıştıkça, tüm buluşma planlarını iptal ettikçe, seyahat edemedikçe, bazısı gerçekten kendini yalnız ve tecrit edilmiş hissediyor. Koronavirüs, pek çek şehirde buluşma mesajlaşmalarının buzkıranı haline geldi" dedi.

Ancak Reuters, özellikle ulusal karantina uygulanan ülkelerde buluşma uygulamalarının yeni kullanıcı çekmekte zorlandıklarını kaydetti.

koronavirüs çöpçatanlık uygulamaları