Kokusunu alan kapınızı çalacak! 10 dakikada fırında puf puf peynirli poğaça ile misafirlerinizi şaşırtın

Yemek tarifleri
Kokusunu alan kapınızı çalacak! 10 dakikada fırında puf puf peynirli poğaça ile misafirlerinizi şaşırtın

Bir pazar kahvaltısı geleneği olan peynirli poğaçaları her an pişirmek ve çat kapı gelen misafirleri bile bu lezzet şöleni ile şaşırtmak elinizde. Leziz tarifi ile hazırlayacağınız peynirli poğaçanın kokusu dahi zilinizin sürekli çalmasına neden olacak.

Mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerin daha çok yapmayı tercih ettiği hamur işleri fazla vakit alan yemekler olarak bilinir. Fakat bu mutfak tüyolarını öğrendiğiniz anda tüm bildikleriniz değişecek. En zamansız gelen misafirlere bile yetiştirebileceğiniz pratik peynirli poğaça tarifi sayesinde mutfağınızda leziz kokular eksik olmayacak.

Haber: Yunus Emre Kılıç / Haber Global

PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Adeta kırk yıllık aşçıların elinden hazırlanmış gibi lezzetli bir peynirli poğaça hazırlamak için bazı püf noktaları bilmelisiniz. Bu mutfak tüyolarını öğrendikten sonra poğaçanızın kokusunu alan kapınızı çalacak. İşte yumuşacık pişen sıcak sıcak biten pofuduk peynirli poğaça tarifi:

Kokusunu alan kapınızı çalacak! 10 dakikada fırında puf puf peynirli poğaça ile misafirlerinizi şaşırtın - Resim : 1

MALZEMELER

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı ( Biri hamur diğerinin sarısı üstü için) 
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri için

  • Beyaz peynir
  • İsteğe bağlı yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Puf puf peynirli poğaçayı hazırlamak için ilk olarak tereyağı ya da margarini hamuru yoğuracağınız kaba alın. Ardından 2 yumurta ( birinin sadece beyazı olacak), yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı tuzu içerisine ekleyin. Malzemeler macun kıvamını alana dek elinizle karıştırın. Daha sonra 4,5 su bardağı unu bir elinizle harcı yoğurmaya devam ederken yavaşça dökün. Üzerine 1 paket hamur kabartma tozunu ilave edin. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. ,

Kokusunu alan kapınızı çalacak! 10 dakikada fırında puf puf peynirli poğaça ile misafirlerinizi şaşırtın - Resim : 2

Hamurlarınızı mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Daha sonra maydanozları ayıklayın ve yıkayın. Maydanozları ince ince kıydıktan sonra beyaz peynir ile karıştırın. Beze halinde duran hamurlarınızı elinizin içine yaydıktan sonra harçtan 1 kaşık ekleyerek istediğiniz şekli verin. Fırın tepsisinin üzerine yağlı pişirme kağıdı koyduktan sonra poğaçalarınızı dizin. 

Ardından kenara ayırdığınız yumurta sarısının içerisine çok az miktarda sıvı yağ ekleyerek karıştırın. Bir fırça yardımı ile poğaçanın üzerine harcı sürün ve çörek otunu dökün. Öncesinden ısıttığınız fırında üstü kızarana dek pişirin. Afiyet olsun. 

Kaynak: Haber Global TV

yemek tarifleri peynirli poğaça