Kavurucu sıcaklar devam edecek mi? 3 büyük kentte hava nasıl olacak? Hava tahmin uzmanı uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara İstanbul İzmir Karadeniz Akdeniz

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklar seyrediyor. Peki kavurucu sıcaklar devam edecek mi? Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, havalara ilişkin son bilgileri Haber Global'de anlattı.

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, aşırı sıcaklara ilişkin son bilgileri Haber Global'de anlattı.

Aşırı sıcakların devam edip etmeyeceğine ilişkin konuşan Tekin, "Çevre Şehirci İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız değerlendirmelere göre, geçtiğimiz salı günü ülkemizin batı kesimlerinde etkili olan sıcak hava dalgası an itibariyle ülkemiz genelinde etkili olmaya devam ediyor. Marmara, Ege, Akdeniz'de mevsim normallerinin 5 ila 10, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin iki ila altı derece üzerinde seyretmesini tahmin etmekteyiz. Diğer yerler az bulutlu ve açık ülkemizin batı ve güney kesimlerinde hava sıcaklıkları 35 derece ve üzerinde olacak özellikle kırmızı termometre ile gösterdiğimiz yerlerde hava sıcaklıklarının oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

SAMSUN İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Bugün cuma, cuma günü yağış beklemiyoruz, ülkemiz geneli parçalı ve az bulutlu. Harita yarının haritası Samsun çevrelerinde öğle saatlerinden sonra bir sağanak yağış geçişi olacak. Diğer seksen ilimizdeyse yağış beklemiyoruz.

KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Pazar günü ile devam edecek olursak pazar ve pazartesi günü ülkemizin kuzeydoğu kesiminde orta ve doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yağışları göreceğiz. Diğer yerleri az bulutlu ve açık olacak. Yine pazartesi gününe baktığımızda ise yine Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü, sağanak yağışları göreceğiz, diğer yerler ise az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerindeydi. Yarın da yine mevsim üzerinde seyredecek. Pazar günü iç ve doğu kesimlerde biraz azalacak hava sıcaklığı. Yine pazartesi salı günde o azalış devam edecek. Fakat önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

AKDENİZ BÖLGESİ İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Önümüzdeki üç gün boyunca ise özellikle Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden rüzgâr kuvvetlice yer yer kuvvetle esecek. Saatteki hızı 60 km bölü saate çıkarabilir. Yine dikkatli olunmalı.

3 BÜYÜK KENTTE HAVA NASIL OLACAK?

ANKARA

Başkente baktığımızda hava sıcaklığı oldukça sıcak. Ortalama hava sıcaklığı 31 derece. Mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyredecek cumartesi 34 derece olan hava sıcaklı pazar günü 31 dereceye kadar inecek.

İSTANBUL

İstanbul'a baktığımızda İstanbul'da da hava açık hava sıcaklığı 32, 33, 34 derece arasında seyredecek.

İZMİR

Üç gün boyunca son olarak dilerseniz bakalım. İzmir'de ise hava sıcaklığı 35 derecenin üzerinde özellikle 40 dereceye kadar yaklaşacak nemi de hesaba kattığımızda hissedilen sıcaklık daha yüksek olacak.

BU SAATLERE DİKKAT!

Özellikle vatandaşlarımızın saat 11.00 ila 16.00 arasında güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde çocukların, yaşlıların, kronik rahatsız olan vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.

 

Kaynak: Haber Global TV

sıcak kavurucu hava kent tahmin meteoroloji