Kanserden bile korkmanıza gerek kalmayacak... Her gün bir bardak demleyip içmek yetiyor!

Sağlık Yaşam Haberleri
Kanserden bile korkmanıza gerek kalmayacak... Her gün bir bardak demleyip içmek yetiyor!

Doğanın mucizesi bitki çayları ile sağlığınızı korumanız mümkündür. Kilo vermek isteyenler, bağışıklığını güçlendirmek isteyenler, keyifli bir içecek arayanlar ve daha pek çok kişinin ilk tercihi olacak olan bu bitki çayı kanserde korumanıza yardımcı olacak.

Doğal bitki çaylarının sağlığa faydasını hepimiz biliriz. Bitki çayları pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen doğal gıdalardırlar. Bitki çayları içerisinde kilo vermeye yardımcı olan, bağışıklığı güçlendiren, sinirleri gevşeten ve kansere karşı koruma sağlayan yapısı ile ön plana çıkan bu çayı düzenli içtiğiniz zaman hayat kalitesi de artıyor. 

SAĞLIĞA SAĞLIK KATIYOR

Bitki çayları arasında özel bir yeri olan papatya çayı daha sağlıklı bir yaşamın anahtarı olarak biliniyor. Papatya çayının düzenli tüketimi vücudu koruyor ve hastalıklara karşı adeta bir bariyer oluşturuyor. Sağlıklı yapısı ile papatya çayının günde 1 bardak şeklinde tüketilmesi kansere karşı bile koruma sağlıyor. Papatya çayını olaylıkla hazırlayabilir ve faydalarından yararlanabilirsiniz. İşte papatya çayı hazırlanışı ve faydaları:

Kanserden bile korkmanıza gerek kalmayacak... Her gün bir bardak demleyip içmek yetiyor! - Resim : 1

PAPATYA ÇAYI HAZIRLAMA

Papatya çayını hazırlamak için ilk yapmanız gereken kurutulmuş papatya çiçeklerini küçük bir demlik içerisine koyduktan sonra üzerine kaynar su ilave etmek. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kadar demlenen papatya çayını süzerek bir bardağa alabilir, dilerseniz limon ya da bal ile tatlandırarak içebilirsiniz. 

Kanserden bile korkmanıza gerek kalmayacak... Her gün bir bardak demleyip içmek yetiyor! - Resim : 2

PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI

Faydaları ile size sağlıklı bir yaşamın kapısını aralayan papatya çayını düzenli olarak tükettiğinizde zamanla farkı görebilirsiniz. İşte düzenli tüketimi ile papatya çayının insan sağlığına faydaları:

Bağışıklığı güçlendirir: Papatya çayının içerisinde yüksek miktarda antioksidan bulunmaktadır. Apigenin adı verilen bu antioksidan sayesinde papatya çayı hem sistemsel hem de dönemsel hastalıklara karşı koruma sağlar. Özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde düşürür.

Kansere karşı korur: Papatya çayının içerisinde yer alan apigenin antioksidanı kanserli hücre oluşumunu engelleyen yapıya sahiptir. Erken dönemde kanserli hücrenin vücuttan atılmasına yardımcı olan apigenin antioksidanı sayesinde kansere yakalanma riski oldukça büyük ölçüde azalmaktadır.

Kanserden bile korkmanıza gerek kalmayacak... Her gün bir bardak demleyip içmek yetiyor! - Resim : 3

Kan şekerini dengeler: Papatya çayı aynı zamanda kan şekerini dengeleye yapıya sahiptir. Pankreas insülin salgılayan organımızdır. Papatya çayı da pankreasın hasar görmesini engeller ve bu şekilde kan şekerinde ani yükselme ya da düşmelerin görülmemesini sağlar. 

Sindirimi kolaylaştırır: Papatya çayının içerisinde sağlıklı lifler bulunmaktadır. Bu sağlıklı lifler sayesinde bağırsaklarda yararlı bakteri üretimi desteklenir. Aynı zamanda sindirimi rahatlatan ve sinirleri gevşeten yapısı ile depresyona iyi gelir. 

Kanserden bile korkmanıza gerek kalmayacak... Her gün bir bardak demleyip içmek yetiyor! - Resim : 4

Cildi güzelleştirir: Papatya çayı cildin doğal nemini geri kazanmasına yardımcı olur. Bu şekilde cildiniz uzun süre kırışıklıklardan uzak kalır. Aynı zamanda doğal nemini kazanan ciltte sivilce ve akne gibi oluşumlar da görülmez. 

Kalp sağlığını korur: Papatya çayı içerdiği antioksidan ve rengini veren flavonoidler sayesinde kalp damarlarını gevşetir. Genişleyen ve rahatlayan kalp damarları antioksidanlar sayesinde zararlı oluşumlardan temizlenir. aynı zamanda açılan kalp damalarında tansiyon ve kalp krizi riskleri de büyük ölçüde düşer.

Kaynak: Haber Global TV

bitki çayı kanser doğal çözüm faydalar