Kahvaltıda yumurta yiyin ve kilo verin: Ballı fasulyeli yumurta tarifi

Yumurta Yemek tarifleri
Kahvaltıda yumurta yiyin ve kilo verin: Ballı fasulyeli yumurta tarifi

Kahvaltı için kilo kaybettiren yüksek proteinli yumurta tarifleri! İşte onlardan biri: Ballı fasulyeli yumurta tarifi. İçindekiler ve yapılışıyla ilgili detaylar haberimizde...

Yumurta özellikle kahvaltıda yendiğinde diyetler için harika iş görür. Protein açısından zengindir ve kalorisi düşüktür. Ancak kalori seviyesini onu nasıl pişirdiğiniz belirler. Örneğin büyük boy haşlanmış bir yumurta 78 kaloriye sahiptir. Ancak sarısını yok sayarsanız 17 kaloriye düşer.

Özellikle kilo vermek için antrenman yapıyorsanız vücudunuz için protein de gereklidir. En iyi kilo verme sonucu için hem sağlıklı bir diyet hem de egzersiz bir arada daha iyi iş görür. İşte sağlıklı vücut ağırlığına ulaşma yolunuzda tadınızı çıkaracağınız birbirinden lezzetli yumurtalı kahvaltı tarifleri...

Ballı fasulyeli yumurta:

Malzemeler: 1 adet dilimlenmiş kuru sağan, 1 adet dilimlenmiş domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 limon, yarım yemek kaşığı kimyon, bir avuç kırmızı biber, tuz ve karabiber, 250 gram haşlanmış fasulye, taze kişniş yaprağı, 2 yemek kaşığı domates sosu, 2-3 taze soğan, 4 yumurta ve 1 yemek kaşığı bal.

Öncelikle fırını 160 derecede 20 dakika ısıtın. Diğer yandan bir tavayı ısıtarak içine önce zeytinyağı sonra kimyon ve biraz kırmızı biber ekleyin. Sonra doğranmış soğan ve domatesleri tavanın içine atın.

Ardından fasulyeleri, tuzu, karabiberi, kişniş yapraklarını ve limonun suyunu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine domates sosu ve bal ekleyin. Yumurtayı yukarıdaki karışıma kırın ve üzerine doğranmış taze soğanları ekleyin.

170 derecede 10 dakika boyunca fırına verin. Fırından çıkardığınızda üzerine kişniş yaprakları serpip servis edin.

Kaynak: Haber Global TV

yumurta yemek tarifleri pratik yollar yumurta yemekleri