Kahreden haber! Ünlü futbolcu cenazeye giderken hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti futbol
Kahreden haber! Ünlü futbolcu cenazeye giderken hayatını kaybetti

Güney Afrikalı eski futbolcu Papi Khomane cenazeye giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

48 yaşındaki Güney Afrikalı eski futbolcu Papi Khomane bir cenazeye katılmak için seyahat ederken geçirdiği trafik kazasında öldü.

Khomane'yle birlikte araçta bulunan annesi ve amcası da hayatını kaybetti.

Güney Afrika Milli Takımı'nın da formasını giyen futbolcunun KwaZulu-Natal eyaletindeki Newcastle'da kaza geçirdiği belirtildi.

9 yıl boyunca formasını giydiği Orlando Pirates kulübü de Khomane'nin ölüm haberini doğruladı.

Kulüp tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşımda "Orlando Pirates, esi kaptanı Papi Khomane'nin ölüm haberini vermekten üzün duyuyor." denildi.

Khomane futbol kariyerine Güney Afrika'daki Jomo Cosmos kulübünde başladı. 1988 yılında Orlando Pirates'e imza atarak yine eski futbolcu olan babası Yster Khomane'nin yolundan gitti.

Defansta görev yapan Papi, 1998'den 2000 yılına kadar Güney Afrika milli futbol takımının da formasını giydi. Bafana Bafana'larda dokuz maça çıktı. 2000 yılında Afrika Kupası'nda üçüncü olan Güney Afrika'nın kadrosundaydı.

EFSANE İNGİLİZ TEKNİK DİREKTÖR HAYATINI KAYBETTİ

İngiltere Milli Takımı'nı 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 96) yarı finale taşıyan Terry Venables, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Venables'ın ailesi adına yapılan açıklamada, "Uzun bir hastalığın ardından huzur içinde hayata veda eden harika bir eş ve babayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." denildi.

Futbolculuk kariyerinde Chelsea, Tottenham ve Queens Park Rangers formalarını giyen Venables, İngiltere Milli Takımı'nın yanı sıra Barcelona, Tottenham, Crystal Palace, Middlesbrough ve Leeds United'ı çalıştırdı.

Venables yönetimindeki İngiltere Milli Takımı, EURO 96 yarı finalinde Almanya ile Wembley Stadı'nda karşılaşmış, milli takımı şu anda çalıştıran Gareth Southgate'in kaçırdığı penaltının ardından Almanya final biletini almıştı.

1984-85 sezonunda Barcelona'nın 11 yıllık şampiyonluk özlemine son veren İngiliz teknik adam, 1991'de de Tottenham ile Federasyon Kupası'nı kazanmıştı.

Terry Venables İngiltere Milli Takımı

Kaynak: AA