Pendikspor'un parlayan yıldızı Erencan Yardımcı!

Pendikspor Süper Lig Galatasaray A Milli Takım
Pendikspor'un parlayan yıldızı Erencan Yardımcı!
DepoPhotos

Süper Lig ekiplerinden Pendikspor'un genç santrforu Erencan Yardımcı, ligde çıktığı son 6 karşılaşmada 5 gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

Pendikspor'un genç golcüsü Erencan Yardımcı, yakaladığı müthiş çıkışla dikkatleri üzerine çekti.

Sezon başında Eyüpspor'dan kiralık olarak Pendikspor'a transfer olan Erencan Yardımcı, Süper Lig'de çıktığı son 6 maçta attığı 5 golle alkış topladı.

GALATASARAY ALT YAPISINDA YETİŞTİ

Şu an 21 yaşında olan 1.88 boyundaki genç santrfor, 15 yaşındayken Galatasaray alt yapısına girdi. 2021'e kadar sarı-kırmızılı takımda sırasıyla U16, U17 ve U19 takımlarında forma giyen golcü futbolcu, Şubat 2021'de 4 milyon 200 bin TL (o dönemki kur ile yaklaşık 480 bin Euro) karşılığında Eyüpspor'a transfer oldu.

Eyüpspor'da yarım sezon forma giydikten sonra kiralık olarak önce Alanyaspor'a katılan Erencan Yardımcı bu sezon başında ise Pendikspor'a kiralandı.

Pendikspor'da attığı gollerle adından söz ettirmeye başlayan genç oyuncu, Ümit Milli Takım'da (Türkiye U21) da 9 maçta 5 gol atarak devamlılık sağladı.

Erencan Yardımcı performansını sürdürmesi halinde EURO 2024 öncesinde teknik direktör Vincenzo Montella tarafından santrfor sıkıntısı çeken A Milli Takım kadrosuna dahil edilebilir.

Erencan Yardımcı'nın Eyüpspor'la Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

PENDİKSPOR DÜŞME HATTINDAN UZAKLAŞMAK İSTİYOR

Tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele eden Pendikspor, ligin geride kalan 13 haftalık periyodunda 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak 13 puan topladı. İstanbul temsilcisi 13. haftayı düşme hattının hemen üzerinde 16. sırada tamamladı.

Küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Pendikspor, Süper Lig'in 14. haftasında 2 Aralık Cumartesi günü sahasında Galatasaray ile karşılaşacak.

Kaynak: Haber Global TV