İstanbul'un dibindeki tatil cenneti! Üstelik diğer tatil yerlerinden çok uygun

İstanbul'un dibindeki tatil cenneti! Üstelik diğer tatil yerlerinden çok uygun

Karamürsel son dönemde İstanbul başta olmak üzere birçok ilden yerli turisti ağırlıyor. İstanbul'a yakın ve uygun fiyatlı bir tatil alternatifi arayanlar için Karamürsel kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir destinasyon olarak dikkat çekiyor.

İstanbul'un hemen yanı başında, doğanın tüm güzelliklerini barındıran bir tatil cenneti var: Karamürsel. Hem doğa hem de tarih severler için eşsiz bir destinasyon olan Karamürsel, diğer tatil yerlerine göre oldukça uygun fiyatlar sunmaktadır.

Karamürsel, yeşilliklerle bezeli doğal güzellikleriyle göz kamaştırırken, tarihi dokusuyla da ziyaretçilerini büyülemektedir. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası olan Karamürsel, temiz havası ve huzur veren atmosferiyle misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır.

İstanbul'un dibindeki tatil cenneti! Üstelik diğer tatil yerlerinden çok uygun - Resim : 1

Yemyeşil ormanları, temiz plajları ve etkileyici manzaralarıyla Karamürsel, doğa ile iç içe bir tatil arayanlar için biçilmiş kaftandır. Ayrıca bölgede bulunan tarihi yapılar ve kültürel miraslar da ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Karamürsel'in tarihi zenginliği, geçmişin izlerini bugüne taşıyan yapılarıyla keşfedilmeyi beklemektedir.

Karamürsel aynı zamanda lezzetli yöresel yemekleriyle de ünlüdür. Deniz ürünleriyle hazırlanan yöresel lezzetler, damak zevki olan herkesi memnun etmeye yetecek kadar çeşitlilik sunmaktadır.

Karamürsel hakkında kısa kısa;

Karamürsel, Kocaeli ilinin bir ilçesidir. Kocaeli körfezinin güneyinde, Gölcük ile Yalova arasında yer alır. Sahili, balık lokantaları, meyve bahçeleri ve zeytinciliğiyle bilinir. Karamürsel'e ait olan ve başka bir benzeri olmayan Karamürsel sepeti mevcuttur. 

İzmit Körfezi'nin güney kıyısında yer alan ilçe, balık lokantaları ve Ereğli beldesindeki balıkçıları ile olduğu kadar iç bölgelerde yer alan doğal dinlenme ve trekking alanlarıyla da ünlüdür. Bölgenin verimli topraklarında her türlü sebze ve meyve yetiştirmek mümkündür. Kiraz, şeftali ve kestane en çok bilinenleridir.

Karamürsel'de Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Karamürsel Sahili.
Karamürsel Bey Mezarı
Oluklu Tepesi.
Valide Köprü
Sünni Baba Mesire Alanı
Başdeğirmen Mesire Alanı
Vasiye Nine Türbesi.
Akpınar Köyü

 

 

 

 

Kaynak: Web Özel