Kızartma yağına 1 kaşık ekleyin... Patatesleri çıtır çıtır yapan lezzet tüyosu

Kızartma yağına 1 kaşık ekleyin... Patatesleri çıtır çıtır yapan lezzet tüyosu

Patates kızartması yaparken bilmeniz gereken lezzet tüyosu. Patates kızartması elma sirkesi sayesinde çıtır çıtır olacak.

Kızartma yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de yağın içine sirke eklemektir. Sirke, patatesin dışının çıtır çıtır olmasını sağlayarak kızartmalarınızın lezzetini ve kıvamını arttırır. Bu basit ancak etkili tüyo, kızartma yaparken dikkat edilmesi gereken detaylardan biridir.

Kızartma yağına 1 kaşık ekleyin... Patatesleri çıtır çıtır yapan lezzet tüyosu - Resim : 1

Sirkenin yağ ile birleşerek patatesin dışının kıtır kıtır olmasını sağlaması, kızartma işlemini mükemmelleştiren bir detaydır. Bu sayede evde yaptığınız kızartmaların restoranlardakine benzer bir lezzete sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca sirke eklemenin, kızartmaların sindirimi kolaylaştırarak daha hafif bir yemek deneyimi sunabileceği de unutulmamalıdır.

Kızartma yağına 1 kaşık ekleyin... Patatesleri çıtır çıtır yapan lezzet tüyosu - Resim : 2

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI YAPMAK İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

1. Doğru Patates Seçimi:

Kızartma için nişastalı patates türlerini tercih edin. Bu tür patatesler daha fazla su içerir ve kızartıldığında daha çıtır bir doku verir. Mantar, russet veya Yukon Gold patatesleri ideal seçeneklerdir.
Patateslerinizi yıkayın ve kurutun. Fazla su, patateslerin kızarma sırasında yapışmasına ve yumuşamasına neden olabilir.
Patatesleri eşit boyutlarda kesin. Bu, eşit şekilde pişmesini ve yanmamasını sağlar.

Kızartma yağına 1 kaşık ekleyin... Patatesleri çıtır çıtır yapan lezzet tüyosu - Resim : 3

2. İki Kızartma Adımı:

İlk kızartma: Patatesleri soğuk yağda 130-140°C'de altın rengi ve yumuşayana kadar kızartın. Bu, patateslerin içinin pişmesini sağlar.
İkinci kızartma: Yağı 175-190°C'ye ısıtın ve patatesleri tekrar 1-2 dakika kızartın. Bu, patateslerin dışını çıtır hale getirir.

Kızartma yağına 1 kaşık ekleyin... Patatesleri çıtır çıtır yapan lezzet tüyosu - Resim : 4


Bilmeniz gereken püf noktalar;


Kızartmadan önce patatesleri soğuk suda bekletin. Bu, fazla nişastayı gidererek patateslerin daha çıtır olmasını sağlar.
Kızartma yağı olarak sıvı yağ kullanın. Katı yağlar patateslere siner ve ağır bir tat verir.
Kızarttıktan sonra patatesleri kağıt havlu üzerinde kurulayın. Fazla yağı emmek için kağıt havlu kullanın.
Tuz ve baharatları kızartmadan sonra ekleyin. Tuz ve baharatlar, patatesin soğukken eklenirse yapışkan ve ıslak olabilir.
Bu püf noktalarını takip ederek siz de her zaman lezzetli ve çıtır çıtır patates kızartması yapabilirsiniz!