İkonik şarkıların söz yazarı hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
İkonik şarkıların söz yazarı hayatını kaybetti

Eşi Barry Mann ile birlikte 20. yüzyılın en ikonik şarkılarından bazılarını yazan Grammy ödüllü söz yazarı Cynthia Weil, 82 yaşında hayatını kaybetti.

1960'lardan 1990'lara kadar eşi Barry Mann'le birlikte birçok hit şarkının sözlerini yazan Cynthia Weil, 82 yaşında öldü.

18 Ekim 1940 New York doğumlu olan Weil'in ailesi İspanyol engizisyonuna kadar uzanan Sefarad köklerine sahipti.

1961 yılında Mann ile evlenen Weil, aynı yıl Tony Orlando'nun "Bless You" şarkısını yazdı. Bu şarkı listelerde 15. sıraya kadar yükseldi. New York merkezli şarkı sözü yazarlarının bir parçası oldu. Ronettes'in Walking in The Rain, Righteous Brothers'ın Yo've Lost That Lovin' Feeling gibi şarkılarına imzasını attı.

Beatles sonrası pop dünyasının en başarılı şarkı sözü yazarları arasında yer alan Weil, The Animals'ın "We've Gotta Get Out of This Place"i, Paul Revere and Raiders'ın "Kicks" ve "Hungry" gibi hitleri, yine Righteous Brothers'ın Soul and Inspiration gibi şarkılarını da yazdı.

Şarkıların tarzı poptan hard rock'a kadar geniş bir yelpazedeydi. Modern şarkı sözlerine giden yolda 'ırkçılık' ve 'uyuşturucu' gibi sorunları da şarkılarında işlemeye başladı.

Weil ve Mann, Ahmet Ertegün Ödülü'ne de kazandı.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti Grammy 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler