İftarın baş tacı olacak enfes çorba tarifleri! Ramazan'da midenizi rahatlatacak iftar çorbaları

İstanbul/haberglobal.com.tr
Ramazan Ayı Bugün ne pişirsem
İftarın baş tacı olacak enfes çorba tarifleri! Ramazan'da midenizi rahatlatacak iftar çorbaları

İftar için pratik çorba tarifleri mi arıyorsunuz? İşte, Ramazan ayında misafirlerinizden "bunun tarifi ne?" sorularını sıklıkla duymanızı sağlayacak sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz birbirinden lezzetli iftarlık çorba tarifleri...

İftar sofralarının vaz geçilmezi hiç şüphesiz ki çorbalar... Gerek mideyi ana yemek için hazırlaması gerekse de içerdiği çeşitli ürünlerle hem tok tutup hem de çeşitli sorunlara iyi gelmesiyle dikkatleri çekmeye devam ediyorlar. Sofraların vazgeçilmez lezzeti haline gelen çorbalara, iftar menülerinde de yer veriyoruz. Ramazan ayında uzun süren açlıktan sonra hafif bir yemek ile başlangıç yapmak sağlık açısından oldukça önemli. Düşük kalorisi, zengin besin değerleri ve lezzetiyle Bugün ne pişirsem? sorusuna yanıt olacak her zevke hitap eden birbirinden lezzetli çorba tariflerini yazımızda derledik...

İFTAR ÇORBALARI

Kabak Çorbası

Hem lezzetli, hem de sağlıklı olan kabak çorbası, diyet listelerinin olmazsa olmazıdır. 35-40 dakika da hazırlanan kabak çorbasının bir kasesi yaklaşık 30 kaloridir. Başlangıç menülerine gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.

bugün ne pişirsem

Mısır Çorbası

Mısır, tereyağı ve un ile hazırlanan nefis bir çorbaya kim hayır diyebilir ki? Özellikle Karadeniz yöresinde sık sık tüketilen mısır çorbası, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için iftar sofralarında da kendine yer bulur.

Etli Topalak Çorbası

Konya'nın meşhur lezzeti olan etli topalak çorbası; bulgur, kıyma ve nohut ile hazırlanır. Özellikle İç Anadolu ve çevresinde sık sık tüketilen bu besin, bazı yörelerde 'yuvarlama çorbası' ismiyle de bilinir.

Bulgur Çorbası

Lif bakımından zengin olan bulgur çorbası, diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. İftar sofralarında yer verilen bulgur çorbasını, yaklaşık 30 dakika da hazırlayabilirsiniz.

iftar menüzü

Göce Çorbası

Çankırı ve çevresinde sık sık tüketilen bu çorba, un, yoğurt ve göce ile hazırlanır. İsteğe göre nane ile tatlandırılan göce çorbası, ortalama 30-35 dakikada sofralardaki yerini alır.

Çeneçarpan Çorbası

İftara özel nefis bir çorba arıyorsanız, çeneçarpan çorbası tam size göre. Ana malzemeleri yeşil mercimek ve erişte olan bu çorba, Tekirdağ mutfağıyla özdeşleşmiştir.

Telbine Çorbası

Telbine çorbası, Müslümanlar için anlam ifade eden bir çorbadır. Özellikle Ramazan ayında sık sık tüketilir. Süt, arpa unu ve bal ile hazırlanır. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.