Hollanda'dan Türk sağlık çalışanlarına övgü

Hollanda
Hollanda'dan Türk sağlık çalışanlarına övgü

Türk doktor ve sağlık çalışanlarının kar ve coğrafi zorluklara rağmen Türkiye'nin her köşesine gidip vatandaşlara koronavirüs aşısı yapmasını haber bültenine taşıyan Hollanda'nın ulusal kanalı RTL Nieuws, övgü yağdırdı

Hollanda'nın ulusal ve uluslararası haber kanalı RTL Nieuws, Türkiye’ye gelerek Van’ın köylerinde sağlık çalışanlarının halka koronavirüs aşısı yapma çalışmalarını özel haber olarak görüntüledi.

Gazeteci Olaf Koens tarafından Van’da çekilen görüntülerde, yoğun kar yağışı ve coğrafi zorluklara aldırmadan aşıyı ‘karın içinde adeta tırmanarak’ vatandaşlara ulaştıran Türk sağlık çalışanlarından övgüyle bahsedildi. 

HOLLANDA'DA KIŞ SEBEBİYLE AŞI MERKEZLERİ KAPALI 

Yayınlanan haberde, Hollanda’da kış şartları sebebiyle bazı koronavirüs aşısı ve test merkezlerinin kapalı olduğunu ancak Türkiye’de aynı şartların geçerli olduğunu buna rağmen Türk doktorların en uzak yerleşimlere de giderek aşı yaptığı ifade edildi.  

DOKTOR AYŞENUR ÖRNEK 

Türk doktorlarından Doktor Ayşenur Zengin de örnek gösterilerek, her sabah aşı için özenli bir planlama yaptığı ve ekibiyle birlikte yollara düştüğü belirtilen haberde, ekibin dağlık karlı arazide yürüyerek yüksek rakımlı köylere çıktığı ve halka aşı yaptığı vurgulandı.   

 

Kaynak: DHA

Hollanda