Hint çift gökyüzünde evlendi

Hindistan
Hint çift gökyüzünde evlendi

Dubai’de yaşayan Hint bir çift, özel olarak kiraladıkları Boeing 747 uçağıyla hayallerindeki düğünü gökyüzünde yaptı.

Hindistanlı Vidhi Popley ve Hridesh Sainani çiftinin uçaktaki düğününe katılan 350 davetli Dubai’den Umman’a üç saatlik uçuşta bu ilginç evliliğe tanıklık etti. Davetliler, Boeing 747 uçağında müzik ve danslar eşliğinde bu özel günü kutladılar.

Kendilerini “lise aşkları” olarak tanımlayan Vidhi Popley ve Hridesh Sainani, çifti düğünlerini sosyal medyada paylaştı.

AB İLE İŞ BİRLİĞİ

Avrupa Birliği (AB) ve Hindistan, yarı iletken tedarik zincirini güçlendirmek, bu alanda araştırma ve inovasyonda iş birliğini artırmak üzere anlaşma imzaladı.

AB Komisyonu, Hindistan'da gerçekleştirilen "AB-Hindistan Ticaret ve Teknoloji Konseyi" toplantısı çerçevesinde, AB Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton ve Hindistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ashwini Vaishnaw'ın yarı iletkenler alanında mutabakat zaptı imzaladığını açıkladı.

Açıklamada, AB ve Hindistan'ın güçlü yarı iletken tedarik zincirleri oluşturmak ve inovasyon konusunda birlikte çalışmak için iş birliği yapacağına işaret edildi.

Yarı iletken ekosistemlerine ilişkin deneyim, uygulama ve bilgilerin paylaşılacağına dikkati çekilen açıklamada, üniversiteler, araştırma kuruluşları ve işletmeler arasında araştırma, geliştirme ve yenilik alanında iş birliği alanlarının belirleneceği kaydedildi.

Açıklamada, yarı iletken endüstrisi için yetenek ve iş gücü gelişimini teşvik edecek programlar ve ortaklıklar yapılacağı, doğrudan yatırımların teşviki yoluyla iş birliğinin kolaylaştırılacağı, sektöre sağlanan kamu desteklerine ilişkin bilgi paylaşılarak eşit şartlar altında rekabet ortamı kurulacağı bildirildi.

Anlaşmaya ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulunan Breton da yarı iletkenlerin yeni endüstriyel jeopolitiğin merkezinde yer aldığını belirtti.

Yarı iletken tedarik zinciri zorluklarının üstesinden gelmek için Hindistan'la önemli bir ortaklığa imza atmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Breton, araştırma ve yetenek konusunda iş birliğinin bu alandaki dayanıklılığı artıracağını vurguladı.

Kaynak: Ajans Bizim