Haydar Aliyev doğumunun 100. yıl dönümünde Ankara ve İstanbul'da da anıldı

Azerbaycan

Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev doğumunun 100. yıl dönümünde Ankara ve İstanbul'da da anıldı. Ankara'daki törende ilkokul öğrencileri Aliyev için sahne aldı. İstanbul'da ise Azerbaycanlılar Aliyev'i anmak için Sarıyer'de buluştu.

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev, doğumunun 100. yılında Ankara ve İstanbul'da anıldı.

Aliyev için, Ankara Batıkent'teki Haydar Aliyev Parkı'nda anlamlı bir tören düzenlendi.
Törene Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov da katıldı.

Mammadov, "Haydar Aliyev Azerbaycan için çok önemli bir şahsiyettir. Azerbaycan'a rehberlik etmiş Azerbaycan'ın dış siyasetini Azerbaycan'ın enerji siyasetini formülleştirmiş bir şahsiyettir." diye konuştu.

Törende Ankara'da üniversite okuyan Azerbaycanlı öğrenciler Aliyev'e duydukları saygı ve özlemi ifade etti.

Öğrencilerden biri "Haydar Aliyev bizim ulu önderimizdir, liderimizdir ve biz her zaman saygıya hürmetle anacağız." diye konuştu.

Yenimahalle ilçesindeki Haydar Aliyev İlkokulu öğrencileri de törende bir gösteri yaptı. Öğrenciler, Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla izleyicilere görsel şölen sundu.

Haydar Aliyev İstanbul'da da unutulmadı. Sarıyer'deki Haydar Aliyev Parkı'nda Türkiye ve Azerbaycan'ın milli marşı okundu.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu da anma töreninde söz aldı.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, "Haydar Aliyev sadece bizim sadık cumhurbaşkanımız değil, devletimizin başıdır." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da yaşayan Azerbaycanlılar da törendeydi. Azerbaycan'ın uluslararası ilişkiler sistemindeki statüsünün yükseltilmesinde çalıştı.

Çok sayıda öğrenci ellerinde Azerbaycan bayrakları ile törende hazır bulundu. Haydar Aliyev'i doğum gününde özlemle andılar.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan haydar aliyev anma