Hangi tablonun sahte olduğunu sadece IQ'su yüksek olanlar 15 saniyede buluyor

Zeka bulmacası Zeka testi
Hangi tablonun sahte olduğunu sadece IQ'su yüksek olanlar 15 saniyede buluyor

Bu görseldeki tablolardan biri sahte ama hangisi? 15 saniyede bulabilir misin?

Resimdeki üç tablodan hangisinin sahte olduğunu 15 saniye içinde bulabilir misiniz?

Hangi tablonun sahte olduğunu sadece IQ'su yüksek olanlar 15 saniyede buluyor - Resim : 1

Bu zihin bulmacası, zekâ seviyenizi, verdiğiniz kararlara göre test etmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür IQ bulmacalarında problemi dikkatli bir şekilde analiz etmeniz, analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Zekâ bulmacaları, basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Cevap tam önünüzde olmayacağından, çözüme ulaşmak için yaratıcı düşünmeniz gerekir. Bu yüzden, resimdeki sahte tabloyu bulmak için biraz çaba sarf etmeniz gerekecek.

Bu bulmaca zekâ seviyenizi test etmek için oluşturuldu. Resimde sergi odasındaki üç tabloyu görüyorsunuz. Ancak üç tablodan biri sahte. Bulmaca, meraklısından "Hangi tablo sahte?" sorusuna yanıt bulmasını istiyor. Cevap sandığınız kadar basit olmadığından bu bulmacayı cevaplamadan önce görsele çok dikkatli bakmanız gerekiyor. 

Yanıtı 15 saniyede bulabildiyseniz tebrikler. Bulamadıysanız üzülmeyin, yanıt haberimizin devamında.

Sonuca ulaşamayanlar için birkaç ipucu verelim. Dikkatli bakarsanız ilk tablo 2003 yılına ait, ikinci tablo 1957 yılına ve üçüncü tablo ise 1982 yılına ait.  Tabloların yapım yılları size doğru cevaba götürecek.

İŞTE SORUNUN YANITI

İkinci tablonun sahte olduğu anlaşılıyor. 1957'deki ressam akıllı telefonlar hakkında bilgi sahibi olamaz ve bu resmi çizemez.

Hangi tablonun sahte olduğunu sadece IQ'su yüksek olanlar 15 saniyede buluyor - Resim : 6

 

Kaynak: Haber Global TV