Haber Global Spor Servisi’ne yeni bir yüz, yeni bir bakış

Haber Global
Haber Global Spor Servisi’ne yeni bir yüz, yeni bir bakış

Ecem Dinçkal, Türkiye’nin sayılı kadın spor muhabirlerinden biri olarak sahadan haberleri sporseverler için Haber Global ekranlarından aktaracak.

Ecem Dinçkal, Haber Global Spor kadrosuna “Spor Muhabiri” olarak katıldı.

Dinçkal Haber Global ekibine katılır katılmaz YouTube kanalı için; Galatasaray NEF Basketbol Takımı Kaptanı Göksenin Köksal ve Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı Kaptanı Melih Mahmutoğlu ile özel röportajlar yaptı.

Haber Global Spor Servisi’ne yeni bir yüz, yeni bir bakış - Resim : 1

Ecem Dinçkal, Haber Global’de hem televizyon hem de Haber Global YouTube kanalı için spor dünyasındaki gelişmeleri ekranlara taşıyacak. Kulüp başkanları ve sporcularla yapılan özel röportajlara ve özel spor haberlerine imza atacak. Gündemdeki gelişmeleri, son dakika transfer haberlerini ekrana taşırken, merak edilen konuları araştırıp, sıcak gelişmeleri kimi zaman taraftarların arasına girip stadyumlardan, kimi zaman ise basketbol sahalarından sporseverlere aktaracak. Spor aktivitelerini yerinden canlı bağlantılarla ekranlara taşıyacak. Ecem Dinçkal, spor gündemindeki iddialı isimleri Haber Global ekranlarına konuk edecek.

Dinçkal, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde “Sinema ve Televizyon”, San Francisco Film School'da "Sinema sanatı ve film analizi" ve Kadir Has Üniversitesi’nde “Spor İletişimi” eğitimi aldı. Sporcu bir aileden gelen ve voleybol kariyerini sakatlığı dolayısıyla sonlandıran Ecem Dinçkal, Haber Global’de tekrar spor ile buluştu.

Ecem Dinçkal, "Haber Global ailesine katılmaktan mutluluk duyuyorum. Bundan sonra sporun nabzını birlikte tutacağız ve spora yeni bir soluk getireceğiz. Sürpriz isimlerle, özel röportajlar gerçekleştireceğiz. Merak edilen konuları birlikte konuşacağız. Maç önü yayınlarda biraraya geleceğiz. Spor dünyasını keşif için, farklı bir perspektiften yeni bir bakış için Haber Global ekranlarında buluşalım." dedi.

Haber Global Spor Servisi’ne yeni bir yüz, yeni bir bakış - Resim : 2

Ecem Dinçkal Hakkında:

4 Eylül 1999'da Kadıköy'de doğdu. Lise eğitimini Sınav Koleji'nde tamamladı. Üniversite sınavında ilk 2000'in içine girerek Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sinema ve Televizyon bölümünde okumaya başladı. 4 defa bölüm birincisi olan Dinçkal, okul birincisi olarak mezun oldu.

Üniversitede Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nden spikerlik-sunuculuk eğitimi aldı ve dereceyle mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi'nde TOEFL eğitimi almasının ardından Amerika'ya giderek San Francisco Kaplan Language School'da İngilizce eğitimini tamamladı. Dil eğitimi almaya devam ederken aynı zamanda okulun sosyal medya hesaplarını yönetti. Amerika'da yaşadığı dönemde San Francisco Film School'dan "Sinema sanatı ve film analizi" eğitimi aldı. Hem bulunduğu şehirde hem de Los Angeles'taki reklam ve sanat filmleri çekimlerinde yer aldı. Mimar Sinan'ı bitirmek için Türkiye'ye döndüğünde Osman Sınav ve Serdar Akar atölyelerinde biri belgesel biri kısa metraj olmak üzere iki film çekti. Sanat yönetmenliği yaptığı filmlerden biri festivale katıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Ecem Dinçkal Haber Global spor