Gaziantep'in mütevazı lezzeti nohut dürümü kebaba rakip oldu... İşte incelikleri...

Eşsiz tatlarıyla öne çıkan gastronomi kenti Gaziantep'te kebaptan baklavaya, böreklerden yöresel çorbalara kadar birçok popüler lezzet bulabilirsiniz. Gaziantep denince akla ilk gelen bu lezzetler arasına son günlerde bir tat daha eklendi: nohut dürümü...

Gastronomi kenti Gaziantep'te en az kebaplar kadar meşhur olan nohut dürümü, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde ilgi görüyor. En az kebaplar kadar meşhur olan nohut dürümü, gastronomi alanında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alıyor. Kısa sürede hazırlanan bu doyurucu lezzet, çabuk tüketilmesiyle de dikkat çekiyor. 

Valilik koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı iş birliğiyle 12-15 Eylül'de yapılacak 2. GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'ne hazırlanan kentte, birçok kebap çeşidinin yanı sıra nohut dürüme de yer verilecek.

NOHUTLAR NASIL HAZIRLANIR?

Restoran işletmecisi Ahmet Kesen, hem ekonomik hem de doyurucu nohut dürümünün tüyolarını paylaştı. Nohutları bir gece önceden hazırladıklarını belirten Kesen, nohutları zaman ayarlı kazanlarda 10 - 15 dakika haşladıktan sonra ayıklayıp yıkadıklarını söyledi. Kesen, nohutların ertesi gün ekmek arasına konduğunu, dürüm yapılıp servis edildiğini açıkladı. 

Gazianteplilerin neredeyse bütün yemekleri dürüm yaparak yediğini anlatan Kesen, "Bu ette de böyledir, sebze yemeklerinde de böyledir, nohutta da böyledir. Bizim insanımız ne olursa olsun dürüm yapmaya çalışır" diye konuştu. AA


Gaziantep nohut