GastroAntep, 12 Eylül'de başlıyor

GastroAntep, 12 Eylül'de başlıyor

Fransa'dan Gürcistan'a, İspanya'dan Lübnan'a, İtalya'dan Malezya'ya, Meksika'dan Yunanistan'a 40 ülkeden gurme ve şeflerin katılacağı Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep), 12 Eylül'de başlıyor. Festival, 15 Eylül'e kadar sürecek.

Dünya Bankası'nın en rekabetçi yedi şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO'nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Kreatif Şehirler Ağı'nda Türkiye'yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, kısaca GastroAntep olarak anılan Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'ne hazır.

İkinci kez düzenlenen festival, 12 Eylül sabahı biber hasadıyla başlayacak. 

GastroAntep, 12 Eylül'de başlıyor - Resim : 1

Dört gün sürecek festivalde 40 ülkeden tanınmış şefler, yerli ve yabancı basından temsilciler, Türkiye'nin gastronomi profesyonelleri, üniversiteler, gurmeler, gastronomi yazarları, Gaziantepli tarım üreticileri ve Türkiye'nin farklı noktalarındaki Gaziantep mutfağının temsilcileri bir araya gelecek.

Gaziantep'in yöresel ürünleriyle düzenlenecek atölyelerin yanı sıra festival kapsamında tohum, tarım, hasat konularında uzman konuşmacıların yer alacağı seminerler gerçekleştirilecek.

GastroAntep, 12 Eylül'de başlıyor - Resim : 2

Ayrıca konuklar için geziler, müze ziyaretleri, panel ve seminerler, atölyeler, şovlar, kadın ve çocuklar için atölye çalışmaları, konserler de düzenlenecek.

GastroAntep, 15 Eylül'de sona erecek...

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali GastroAntep festival gastronomi Gaziantep