Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet ettiler

Galatasaray Ankaragücü Süper Lig UEFA Şampiyonlar Ligi
Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet ettiler

Rumen temsilcisi FCSB, Olimpiu Morutan transferinden kaynaklanan 1 milyon euro'luk bonus ödemesini yapmadığı gerekçesiyle Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti.

Romanya Ligi ekiplerinden FCSB, Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti. Rumen temsilcisinin şikayet sebebi ise sarı-kırmızılı kulübün Olimpiu Morutan transferinden kaynaklanan bonus ödemesi.

Galatasaray 2 sezon önce Morutan'ı 4.1 milyon euro karşılığında renklerine katmıştı. Anlaşmada 'Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa 1 milyon euro bonus öder' maddesi de yer alıyordu.

Romanya basınından Emanuel Roşu'nun haberine göre; Rumen temsilcisinin Galatasaray'ın Devler Ligi'ne katılmasının ardından 1 milyon euro'luk alacağı için harekete geçtiği ve daha sonrasında sarı-kırmızılı kulübü FIFA'ya şikayet ettiği iddia edildi.

GALATASARAY'DAN MORUTAN SAVUNMASI

Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi bileti alınmadan önce Morutan'ın Ankaragücü'ne transfer olduğunu ve bu sebepten herhangi bir bonus ödemesi yapılmaması gerektiğini savunuyor.

FSCB Kulübü'nün sahibi olan Gigi Becali ise FIFA'nın kendilerinin lehine bir karar vereceğinden emin bir şekilde konuştu.

Süper Lig ekibi Ankaragücü 20 Ağustos 2023 tarihinde Morutan'ı 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında renklerine katmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Olimpiu Morutan Ankaragücü FIFA Galatasaray haberleri