Zehir gibi acı zeytini bile bala çeviriyor! Zeytin satıcılarının sır gibi sakladığı doğal yöntem açıklandı
Satın aldığımız zeytinler tüketilmeden önce uzun süre beklediğinde fazla tuz çekebilir ve bu nedenle acı kalabilir. Acı kalan zeytinleri tüketmek ise nahoş tatları sebebiyle neredeyse imkansızdır. Ancak doğal yöntemler ile zeytinin acısını kolayca alabilirsiniz.
Sabah kahvaltılarının adeta vazgeçilmezi olan zeytin uzun süre salamura edildiğinde acı bir tat ortaya çıkabilir. Zeytinin acı olması tüketilmesi önünde büyük bir engeldir. Çoğu zaman acıyan zeytinler çöpe atılsa da aslında doğal yöntemler ile zeytinin acısını kolayca alabilirsiniz.
Pratik bilgiler içerisinde zeytinin acısını almanın püf noktası sayılan bu doğal yöntemler ile zeytin hem lezzetine yeniden kavuşur hem de ekonomik bir tasarruf sağlamış olursunuz. İşte zeytinin acısını alan doğal yöntemler:
Limon ve su: Zeytinlerin acılığını gidermek için aynı zamanda ılık su ve limon karışımından da faydalanabilirsiniz. Limon zeytinin acısını alırken fazla tuzun da dışarı çıkmasını sağlar. Bu yöntemi uygulamak için zeytinleri ılık suya bırakın ve üzerine limon suyu ekleyin. Bu karşımda 2-3 saat bekleyen zeytinler tüketime hazır hale gelecektir.