Fransız bakandan Filistin'e destek veren Benzema'ya 'terörist' benzetmesi

İsrail Filistin Almanya Bundesliga Fransa Ligue 1
Fransız bakandan Filistin'e destek veren Benzema'ya 'terörist' benzetmesi
FOTOĞRAF: Karim Benzema Resmi Instagram Hesabı

Avrupa'daki futbol kulüpleri, Filistin'e destek paylaşımında bulunan oyuncularına adeta ceza yağdırıyor.

Avrupa'daki futbol takımları, İsrail ordusunun saldırıları altındaki Filistin'e sosyal medya üzerinden destek veren futbolcuları kadro dışı bırakıyor.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz 05 de Filistin'e destek veren sosyal medya paylaşımı nedeniyle futbolcusu Anwar El Ghazi'yi dün kadro dışı bıraktığını duyurmuştu. Mainz 05, kadro dışı kararı sonrası El Ghazi'nin sözleşmesini feshetti.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger, Filistin'e destek paylaşımı yapan Almanya ekibi Bayern Münih'in Faslı futbolcusu Noussair Mazraoui'nin hem kulüple ilişiğinin kesilmesini hem de sınır dışı edilmesini istedi. BILD gazetesi, ''terör desteği yapıyor'' manşeti attı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Filistin mesajı paylaşan Fransız milli futbolcu Karim Benzema için ''teröristler ile ilişki içinde'' açıklaması yaptı.

Fransa Ligue 1 ekibi Nice, sosyal medyadan Filistin'e destek mesajı paylaşan Cezayirli futbolcusu Youcef Atal'ın kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Atal, sosyal medya hesabından Yahudilerin hedef alındığı, başka birisinin konuşma yaptığı bir video paylaşmış, bu paylaşım Fransa'da tepki görmüştü. Nice, daha sonra paylaşımını silmesine rağmen futbolcuyu kadro dışı bırakma kararı aldı.

Kaynak: AA

İsrail filistin gazze Bayern Münih Karim Benzema fransa ligue 1 Almanya Bundesliga Nice Mainz 05