Fotoşop yapanlara kötü haber! Hapis cezası var

Instagram
Fotoşop yapanlara kötü haber! Hapis cezası var

Sosyal medya kullanıcılarını yakından ilgilendiren haber! Efekt yani fotoşop uyguladığınız fotoğrafları paylaşmak istediğiniz zaman fotoğraflarda Aile ve Çocuk Bakanlığı'nın tasarladığı bir uyarı logosunu da paylaşmak zorunda kalabilirsiniz. İlk adım Norveç hükümetinden geldi.

Sosyal medyanın hayatımıza girdiği günden beri güzellik algısı da değişti. Ünlüsü ünsüzü birçok sosyal medya kullanıcısı Fotoşop yaparken abartsa da dünyada bunun önünü kesecek herhangi bir yaptırım bulunmuyor. Ancak ilk adım Norveç'ten geldi. Norveç hükumeti bu gerçek dışı güzellik algısının ne kadar tehlikeli olduğunu ve beden algı bozukluğuna sebep olabileceğini öngörüp bu konu hakkında yeni bir regülasyona gidecek.

 

Fotoşop yapanlara kötü haber! Hapis cezası var - Resim : 1

HAPİS CEZASI BİLE VAR

Norveç Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu ve meclisten 72’ye 15 oyla geçen tasarıya göre kişinin beden ölçüleri, beden şekli ya da ten renginde herhangi bir değişiklik yapılan reklamlarda Bakanlık tarafından tasarlanan bir etiket yer alacak. Ayrıca sosyal medya üzerinde yaptığı bir paylaşımdan herhangi bir ödeme alan ya da fayda sağlayan kişiler de bu durumu belirterek hareket etmek durumunda kalacak.

Hazırlanan yeni kanuna göre Influencerlar fotoğrafları üzerinde eğer bir değişiklik yaparlar ve bunu fotoğrafı paylaşırken belirtmezlerse ceza alacaklar.Kişi herhangi bir yasa ihlali yaparsa önce para cezası ve akabinde hapis cezasına çarptırılacak.

Bu tasarı yalnızca kişinin bedeni üstünde yaptığı fotoşopları değil aynı zamanda filtreli fotoğraflar için de geçerli.

 

Fotoşop yapanlara kötü haber! Hapis cezası var - Resim : 2

Norveç photoshop fotoşop hapis instagram sosyal medya