Fast food devinden sürpriz karar: Satışı durduruldu
Brexit nedeniyle İngiltere'deki mağazalar satışlardan etkilenmeye devam ediyor. Son olarak dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald's Birleşik Krallık'taki restoranlarda milkshake ve şişelenmiş içecek satışlarını durdurma kararı aldı
Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması anlaşması olan Brexit ile ilgili uyarıları sürürüyor. Brexit süreciyle birlikte bu yıl 1 Ocak’tan itibaren vatandaşların AB ülkelerinden et ve süt ürünleri getiremeyeceği açıklandı.
Dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald's Birleşik Krallık'taki restoranlarda milkshake ve şişelenmiş içecek satışlarını durdurma kararı aldı.
Bira ve tavuk sektöründeki ulaştırma sorunlarının ardından şimdi de McDonald’s restoranlarında aynı nedenle müşterilere milkshake ve şişelenmiş hiçbir içecek servis edilemiyor.
1250 şubede yaşanan soruna ilişkin açıklama yapan McDonald’s sözcüsü, "Çoğu perakendeci gibi, biz de tedarik konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yüzden şişelenmiş içecekler ve milkshakeler İngiltere, İskoçya ve Galler'deki restoranlarda geçici olarak yer almayacak. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler ve müşterilerimize sabırları için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Brexit nedeniyle yaşanan sorunlar İngiltere'deki mağazaları etkilemeye devam ediyor. En son Nandos adlı firma, tavuk sıkıntısı nedeniyle ülkedeki 45 firmasını kapatmak zorunda kalmıştı.
Sorunun temelinde 90 binden fazla tır ve kamyon gibi ağır vasıta sürücüsü eksikliğinin yattığı belirtilirken, kıtlığın 'perakendeciler ve tedarik zincirleri üzerinde giderek sürdürülemez bir baskı oluşturduğu' söylendi.
Pandemi nedeniyle, 12 aydan fazla bir süredir sürüş eğitimini ve testleri durmuş olduğundan hem ülkede yeterli sayıda ehliyet sahibi bulunmuyor hem Brexit öncesi çalışabilen 25 bin AB vatandaşı sürücü Brexit nedeniyle artık çalışma izni almak zorunda tutuluyor.
İTHALAT VERGİSİ ÖDENECEK
İngiliz hükümeti, AB yasalarına göre bireylerin Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelere herhangi bir et veya süt ürünü ile girmesine izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Verilen örnekte sandviç örneği ele alınırken eğer sandviçin içerisinde AB’de de bulunan bir yiyecek varsa herhangi bir ücret ödenmeyeceğini belirten hükümet, eğer sandviçin içerisinde AB ülkelerinde olmayan bir ürün bulunursa ürüne ithalat vergisi ödeneceğini açıklamıştı.
Kaynak: Haber Global TV