Fadik Sevin Atasoy: "Hepimizin bir sallanıp uyanması gerekiyor"

Fadik Sevin Atasoy: "Hepimizin bir sallanıp uyanması gerekiyor"

Oyuncu Fadik Sevin Atasoy Haber Global'de yayınlanan 'Özge Uzun ile Hafta Sonu' programına konuk oldu. Atasoy, bir ilham perisinin insan olma hikayesini anlatan 'Muse-Bir Esin Perisi Davası' oyununa ve bilinmeyen yönlerine dair ilginç açıklamalar yaptı.

Haber Global’de yayınlanan Özge Uzun ile Hafta Sonu programının konuğu olan oyuncu Fadik Sevin Atasoy, ABD'de prömiyer yapan oyunun çok ses getirdiğini belirtti. Atasoy, 'Muse - Bir Esin Perisi Davası'nı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Los Angeles'taki Edgemar Center For Arts Tiyatrosu’nda sahnelediğini belirtti. Tek kişilik oyunun beş İngilizce şarkısının kendisine ait olduğunu, şarkıları Türkçe'ye de kendisinin çevirdiğini dile getiren oyuncu, sahnede yaşadığı ilginç bir olayı izleyici ile paylaştı. Atasoy, "Oyunun içerisinde Kleopatra da bir karakter olarak var. Bu karakterin üzerinden Batı'nın Doğu'ya bakışını irdelediğim bir nokta var. 

Bir Esin Perisi Davası'nı izleyen Golden Globe (Altın Küre) başkanı Aida Takla, oyun bitiminde gelip ellerimi tuttu ve dedi ki; "Aslen Mısırlıyım. Amerika'da bunu çok fazla kişi bilmez. Biri ilk defa kraliçemi hak ettiği şekilde anlattı." Hikayesini anlattığı esin perisine sahnede de hayat veren Atasoy, "Bu, benim aldığım en büyük iltifattı. Çünkü benim için önemli olan her insanın bir yerine dokunmaktı... Takla'nın görüşünden sonra herkesin kendi payına bir şey yakaladığını gördüm" dedi. 

Fadik Sevin Atasoy: "Hepimizin bir sallanıp uyanması gerekiyor" - Resim : 1

"İÇİM ACIYOR"

Özge Uzun ile Hafta Sonu programında özel açıklamalarda bulunan Fadik Sevin Atasoy, Teşvikiye’de yaşlı bir kadına yardım etmeye çalışırken başına gelen bir olayı anlattı. Atasoy,"Teşvikiye’de dar bir sokakta yürürken, 95 yaşlarında yaşlı bir hanımefendi bana baktı. Kendisiyle göz göze gelince elinden tutum, kaldırımdan çıktı. 'Ben sizi eve bırakayım' diyerek ısrar ettiğim için birlikte dar bir kaldırımda yürümeye başladık. Arkadan bir hanımın 'çekilsenize!' dediğimi duydum. Ben de, 'Görmüyor musunuz, yürüyoruz' diye karşılık verdim. Bunun ardından hanımefendi, "Eee, siz onu bırakın, yürüyün!' dedi. İçim acıyor... Bu kadar mı olduk? Hakikaten, hepimizin bir sallanıp uyanması gerekiyor" dedi.

Haber Global Özge Uzun ile Hafta Sonu