Ev mi, dışarısı mı? Yılbaşında kim, hangisini, neden tercih ediyor?

Web Özel Ekonomi haberleri Yaşam Haberleri
Ev mi, dışarısı mı? Yılbaşında kim, hangisini, neden tercih ediyor?

Yılbaşı gecesini herkes kendi bütçesine ve ruh haline göre planlıyor. Fakat özellikle büyük şehirlerde yaşayanların birçoğu için yeni yıla dışarıda girmek "çılgınlık". Dışarı çıkmak istemeyenler pek çok sene olduğu gibi bu yıl da fiyatlardan ve sokakların kalabalık olmasından şikayetçi.

Yeni yıl gecesi yaklaşıyor ve pek çok kişi kendi şartlarına uygun kutlama planları yapmaya başladı bile. Bu planlara grupça eğlence mekanlarına gitmek de evlerde ailecek mütevazı kutlamalar yapmak da güzel süslemelerle renkli sofralar kurup arkadaşlarla eğlenmek de dahil... Türkiye'de özellikle büyük şehirlerde yılbaşı gecesi oluşan kalabalıktan ötürü kutlamayı evde yapmayı tercih edenlerin sayısı hiç de az değil..

O nedenle yılbaşı zamanı marketlerin reyonlarından taşan yılbaşı sepetlerine neredeyse hepimiz aşinayız. Peki siz evde mi dışarıda mı yılbaşını kutlamayı tercih ediyorsunuz?

33 yaşındaki özel sektör çalışanı Sadiye Tümtürk, yılbaşını kutlamak için her sene dışarı çıktığını ancak bu sene evde kalma kararı aldığını belirtiyor. Yılbaşında sokakları tekin bulmadığını kaydeden Tümtürk, “Etrafa güvenmiyorum, biraz korkuyorum” demekte. Tümtürk, o nedenle yılbaşı gecesini ailesiyle geçirme fikrinin daha sağlıklı geldiğini söylüyor.

Öğretmen Cüneyt Albayrak da yılbaşında dışarı çıkmayı tercih etmeyenlerden. Albayrak, "Alkol tüketmeyi bilmeyen insanlar da bir arada olma ihtimalinden dolayı mekanda kendimin ve çevremin güvenliğini sağlayacağımdan emin olamıyorum. O nedenle evdeyim" diyor.

Ev mi, dışarısı mı? Yılbaşında kim, hangisini, neden tercih ediyor? - Resim : 1
Albayrak, kalabalık gerekçesiyle dışarı çıkmak istemediğini dile getiriyor. Fotoğraf: Haberglobal.com.tr

29 yaşındaki E.C.D. ise dışarıda kutlamayı planlıyor. Neredeyse her sene dışarıda kutladığını aktaran E.C.D., arkadaşlarıyla İstanbul Bostancı'da canlı müzikli bir eğlence mekanı ile anlaştıklarını ve yılbaşı gecesi için yaklaşık 700 TL ayırdığını vurguluyor. Ailesiyle yaşayan E.C.D., bu tutarın bütçesini zorlayıp zorlamayacağı sorusuna ise, “Bütçemi ay başında ayırdım, planladım, ona göre başka yerlerden kıstım” cevabını veriyor.

'BUTİK YERLERE GİTMEYİ SEVİYORUZ'

44 yaşındaki emlakçı Çağlar Aksoylar da geceyi arkadaşlarıyla evde geçirmeyi planladıklarını dile getiriyor. “Fahiş fiyatlar ve aşırı kalabalık bir ortamda bulunmak istemediğimizden dolayı evdeyiz” diye konuşan Aksoylar, genelde butik yerlere gitmeyi sevdiklerini aktarıyor. Aksoylar, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Daha önce Sapanca, Kartepe, Uludağ gibi yerlerde kutladık, yani 5 yıl içerisinde 1 kere evde kutladık, o da Covid-19 zamanıydı. Fakat şu an hem fiyat, hem kalabalık açısından evde kutlamayı planlıyoruz.

Özel bir şirkette çalışan Seda Şeyda Gülcan da yılbaşını evinde geçirmek istiyor. Gülcan, "O gün mekanlardaki fahiş fiyatlar ve sahte içki gibi durumlardan tedirginlik duyduğumdan yılbaşını ailemle birlikte evde geçireceğim" diyor.

Ev mi, dışarısı mı? Yılbaşında kim, hangisini, neden tercih ediyor? - Resim : 2
Seda Gülcan. Fotoğraf: Haberglobal.com.tr

57 yaşındaki F.D. ise, daha önceki yıllarda grupça restoranlara gittiklerinin altını çizerek, bu sene yılbaşı gecesini evinde kutlayacağını belirtiyor. Maddi kaygılardan dolayı dışarı çıkmayacağını aktaran F.D., “Emekli maaşıyla bunu yapmak çok zor” demekte. Bu sene ailecek yemek yiyeceklerini dile getiren F.D., “Akşam televizyon seyredilir, birkaç arkadaş gelir” ifadelerine yer veriyor.

34 yaşındaki Alaattin Büyükdağlı da yılbaşı gecesini evinde kutlayacağını aktarıyor. Büyükdağlı, “Çünkü dışarısı aşırı pahalı ve korkunç kalabalık. Evde sakin ve huzurlu bir kutlama en mantıklısı” değerlendirmesini yapıyor.

Ev mi, dışarısı mı? Yılbaşında kim, hangisini, neden tercih ediyor? - Resim : 3
Ayşegül Özgen. Fotoğraf: Haberglobal.com.tr

Özel şirket çalışanı Ayşegül Özgen ise yılbaşını yıllardır evde kutladığını söylüyor. Çılgın kalabalıklardan uzak kalmak istediğini anlatan Özgen, "Sevdiklerimde bir arada yeni yıla girmek, beni mutlu ediyor" diyor.

Kaynak: Web Özel

yılbaşı gecesi yeni yıl ekonomi güvenlik Web Özel