Eşitsizliğe karşı ikinci buluşma

Yaşam Haberleri Kadına yönelik şiddet
Eşitsizliğe karşı ikinci buluşma

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede platformu olarak öne çıkan Işıldayanlar Konferansı, 25 Eylül'de düzenlenecek. Büyük buluşmada Kuzey Kanalını geçen ilk Türk kadın sporcu Aysu Türkoğlu, milli sporcular Meryem Boz, Ayşe Begüm Onbaşı ve Sümeyye Boyacı da yer alacak.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede bir dönüşüm platformu olarak öne çıkan Işıldayanlar Konferansı, ikinci kez Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık yaratmak, çözümler sunmak ve ilham vermek misyonuyla gerçekleşecek buluşmada önemli isimler de yer alacak.  25 Eylül'deki konferansta sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınma için kritik önem taşıyan  yeni hikaye ve yol haritaları da paylaşılacak

Eşitsizliğe karşı ikinci buluşma - Resim : 1
Konferansta Kuzey Kanalını geçen sporcu Aysu Türkoğlu da bir konuşma yaparak, deneyimlerini aktaracak 

TÜRKOĞLU DA KONUŞMACI 

Türkiye'de Kuzey Kanalını geçen ilk kadın sporcu Aysu Türkoğlu, milli sporcular Meryem Boz, Ayşe Begüm Onbaşı ve Sümeyye Boyacı gibi başarılı isimlerin deneyimlerini paylaşacağı konferansta  oyuncu ve İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat, Kadınların Elinden Platformu Başkanı Alp Dumrul da ışıldayan kadınlarla birlikte yürümenin yarattığı değeri gözler önüne serecek.

100.YIL ORMANINA KATKI

Öte yandan konferans kapsamında bu yıl da çevreye katkı sunması planlanacağı duyuruldu.  Geçtiğimiz yıl ki konferansın organizasyonunda elde edilen gelir sayesinde doğaya 60 fidan kazandırılmış ve 40 yunus evlat edinilmişti. Bu yıl ki gelirler ise TEMA’nın 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’na bağışlanacak.

Eşitsizliğe karşı ikinci buluşma - Resim : 2
Geçen yıl ki buluşmada 600'den fazla konuşma ve içerik ele alınmıştı.

İLHAM VERMEYİ İSTİYORUZ

Konferans düzenleyicisi Özlem Güsar konferans ile ilgili yaptığı açıklamada ise “Kadınların güçlenmesi, ışıldaması ve ışıldatması için hepimize düşen sorumluluk büyük. Sorunları tekrarlamak yerine çözümleri sergileyecek, zihinleri ve davranışları değiştirecek, ilham ve umut verecek, kadınlara güven kazandıracak, ‘ben de yapabilirim’ duygusu aşılayacak bir platform yaratmayı hedefliyoruz” dedi.  

Kaynak: Haber Global TV

Kadın Hakları Aysu Türkoğlu