En anlamlı kitap buluşması

Yaşam Haberleri Kültür Sanat haberleri Kitap Eğitim Türkiye
En anlamlı kitap buluşması

Köy okullarında eğitim görüp, masal kitaplarına erişemeyen çocuklar için anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi haya geçirildi. “Ünlülerle Dünyanın En Meşhur Masalları” adlı kitabın satışından elde edilecek gelirle köy okullarındaki çocukların eğitimine destek olunacak. 

Köy okullarında eğitim gören çocuklar için anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Herkese Kitap Vakfı, Destek Medya ve Gold Yapım, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kitabı Olmayan Çocuk Kalmasın” sloganıyla çocuklar için bir araya geldi. İzlenme rekorları kıran Kızılcık Şerbeti dizisi oyuncuları ise en sevdikleri masalları “Ünlülerle Dünyanın En Meşhur Masalları” adlı kitapta toplarken, kitabın satışından elde edilecek gelirle köy okullarındaki çocukların eğitimine destek olunacağı duyuruldu. 

IŞIK TUTACAK

Evrim Alasya, Barış Kılıç, Aliye Uzunatağan ve Ceren Karakoç’un da aralarında olduğu sevilen oyuncular, en sevdikleri masalları “Ünlülerle Dünyanın En Meşhur Masalları” adlı kitapta topladı. Kitap, oyuncuların seçtikleri masalları onların bakış açısıyla sunarken, masalların ana fikirlerini de yine oyuncuların yorumuyla ortaya koyuyor. Hem çocukların kalbinde hem hayallerinde hem de kütüphanelerinde yerini alacak antoloji niteliğindeki kitabın satışından elde edilecek gelirle köy okullarındaki çocuklara kitap sağlanacak ve onların eğitimine ışık tutulacak.

En anlamlı kitap buluşması - Resim : 1
Sosyal sorumluluk kampanyasının büyümesi için çalışmaların devam edeceği belirtiliyor. 

OKUMAYAN ÇOCUK KALMASIN 

Öte yandan Herkese Kitap Vakfı Başkanı Bülent Şenver, açılış konuşmasında, “Yaptırdığımız araştırmaya göre her dört kişiden yalnızca biri düzenli kitap okuyor. Herkese Kitap Vakfı olarak amacımız Türkiye’de kitap okumayı sevdirmek ve yaygınlaştırmak. Bu konuda bize ne kadar çok el verirseniz o kadar başarılı oluruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında kitap okumayan çocuk kalmasın diyoruz” diye konuştu.

Destek Medya Grup Başkanı Yelda Cumalıoğlu ise “Biz masallarla büyüdük, hayatı masallardan öğrendik. Masallardaki karakterler en yakın arkadaşımız oldu. O hikayelerden kendimize müthiş dünyalar yarattık. Cumhuriyetin 100. Yılında kitapsız, masalsız, hayalsiz çocuk kalmasın istedik” ifadelerini kullandı.

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel