EBA e-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir?

EBA e-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile 2019 yılı Destekleme ve Yetiştirme (DYK) kurslarına başvurular başladı. Yoğun ilgi gören EBA e-Kurs başvuruları ne zaman bitecek? EBA e Kurs öğrenci başvuruları nasıl yapılır? İşte, EBA e-Kurs'la ilgili tüm detaylar...

2019-2020 EBA e-Kurs öğrenci başvuruları bugün başladı. MEB'in yayınladığı 2019-2020 Destekleme ve Yetiştirme Kursları takvimine göre, MEB'e bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile kursiyerler için açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın başvuru tarihleri, 19-23 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Okullarda aldıkları eğitimlere ek olarak destekleme kursları almak isteyen öğrenciler, e-Kurs başvuru ekranı ile işlemlerini yapabilecek. 

EBA E-KURS KAYIT NASIL YAPILIR?

5'inci sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler, EBA internet sitesinde bulunan "Giriş" butonuna tıklayarak açılan sayfada "E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü"nden kurs başvurusu yapabilir.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifresi alıp, bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yaparak DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edebilir.

Kursiyerler, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabilir.

Öğrenci ve kursiyerler, öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru gerçekleştirebilir.

EBA E-KURS'A KATILACAK ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

EBA e-Kurs ile eğitimlerini desteklemek isteyen öğrenciler ve kursiyerler için önemli tarihler...

EBA e-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir? - Resim : 1