Diriliş: Ertuğrul izleyince Türkçe öğrenmeye karar verdi, şimdi Emanet'in 764. bölümünde!

Dizi Haberleri
Diriliş: Ertuğrul izleyince Türkçe öğrenmeye karar verdi, şimdi Emanet'in 764. bölümünde!

62 yaşındaki İngiliz Lady-Marie Dawson-Malcolm koronavirüs kapanması sırasında izlediği Diriliş: Ertuğrul dizisinin etkisiyle Türkçe öğrendi. Artık sadece Türkçe yapımları izliyor.

Londra'da yaşayan Dawson-Malcolm, Ertuğrul Bey'in hayatının anlatıldığı diziyi çok beğendiğini ve bunun üzerine başka Türk yapımları izlemeye başladığını söyledi.

Dizileri daha iyi anlayabilmek için Türkçe öğrendiğini kaydeden 62 yaşındaki kadın, "Türk yapımlarının bağımlısı oldum. Artık sadece Türkçe programlar izliyorum. Dili çevrimiçi olarak öğrendim" diye konuştu.

En sevdiği dizinin Emanet olduğunu belirten Dawson-Malcolm "Emanet'in 764. bölümündeyim. Genelde altyazıyla izleyip anlamadığım yerleri anlamaya çalışıyorum. Ancak her bölümün altyazısı yok. Yine de elimden geldiğince takip ediyorum" diye konuştu.

Günümüz dünyası böyle birçok hikayeyle dolu. Netflix'te yayınlanan Dark'ı izleyip Almanca öğrenmeye karar veren Avustralyalı Maya'dan Qin Hanedanlığı döneminde geçen tarihi kostümlü dramalara hayran kalıp eski Çince'yi öğrenen Alexandra Nikolaisen'e kadar birçok çarpıcı örnek var.

Tüm bu örnekler günümüzde teknolojik imkanların da yardımıyla dil öğrenmenin kolaylaştığını gösteriyor.