Cips gibi çıtırdayan patatesler pişirmek aslında bu kadar basit! Patates kızartmasını çıtır çıtır yapan yöntem
Basit hazırlanışı ve leziz tadı ile hemen herkesin sevdiği patates kızartmasını pişirirken bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Genellikle evde pişirilen patates kızartmaları dışarıdan alınan kadar çıtır olmaz. Bu yöntem evde kızartılan patatesleri çıtır çıtır yapıyor.
Evlerde çıtır çıtır pişen patatesler kızartmak aslında düşündüğünüzden çok daha basit. Farklı doğal yöntemler kullanarak patateslerinize cips çıtırlığını katabilirsiniz. Üstelik bu yöntem için evlerinizde bulunan ürünler yeterli oluyor.
Patatesleri çıtır çıtır kızartan doğal yöntemlerden ilki soğuk su yöntemi. Bu yöntemle patates kızartmak için ilk olarak patateslerinizin kabuklarını soyun ve dilediğiniz şekilde dilimleyin. Ardından patates dilimlerini soğuk su dolu bir kabın içerisine bırakın. Patatesleri 15 dakika kadar soğuk suda beklettiğinizde içerisinde yumuşamaya neden olan nişasta etkisini kaybedecek ve patatesleriniz çıtır çıtır olacak.
Bir diğer çıtır patates pişirme yöntemi ise limon damlatma. Bu yöntemle patates kızartmak için tek yapmanız gereken ise kızartma yağının içerisine birkaç damla limon damlatmak. Limon yağ ile tepkimeye girerek patateslerin çok daha çıtır olmasına yardımcı olacak.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV