Cennet Adası'nda sit alanında ağaç kesimi

Marmaris'te, bir villa arazisine yol açmak için 2'nci derece doğal sit alanındaki ağaçların kesildiği ortaya çıktı. Kent sakinleri ve çevreciler, duruma tepki gösterdi. Yetkililer inceleme yaptı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ikinci derece doğal sit alanında ağaçların kesilerek yol açıldığı iddiası üzerine inceleme başlatıldı.

Adaağzı Mahallesi'nde doğal sit alanı Cennet Adası'nda bir kişinin yol açma çalışması yaptığı ihbarı üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Marmaris Şube Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede inceleme yaptı. İncelemede, ormanlık alanda ağaçları keserek evine 320 metre uzunluğunda yol açmaya çalıştığı öne sürülen Y.B. hakkında tutanak tutuldu. 

Adaköy Mahallesi Muhtarı ve Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Sermin Güvenç de yapanların yanına kar kalmaması için mücadele edeceklerini ifade etti. Ağaçların da canlı olduğuna dikkati çeken Güvenç, "Cennet Adası'nda yapılanlar, kesilen ağaçlar yapanların yanına kar kalmamalı. Gerekli yasal işlemler yapılmalı ve cezalar verilmeli. Marmaris'in en önemli doğal güzelliği olan Cennet Adası, bıraksınlar cennet kalsın. Cennet'e kıymayın." diye konuştu.


ÇEVRECİLER YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Koruma altındaki adada ağaç katliamı yapıldığını belirten Kutengin, "2'nci derece doğal sit alanı olan Cennet Adası'nda inşaat izni veriliyor, ağaçlar kesilerek yollar açılıyor. Koruma altındaki bu zümrüt yeşili ormanlarda istedikleri gibi katliam yapılıyor ama kimse bunu bilmiyor. Cennet Adası başta olmak üzere koruma altındaki ormanlık alanlarda bu tür katliamlardan dolayı büyük endişe içindeyiz. Bunlara 'Dur' diyecek yetkili arıyoruz" dedi.

AJANSLAR

Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü ağaç kesimi