Ayakkabılarınızı pırıl pırıl yapacak 3 yöntem

Ayakkabılarınızı pırıl pırıl yapacak 3 yöntem

Beyaz ayakkabıların kirlenmesi sonrasında ortaya çıkan grimsi görünüş kimsenin hoşuna gitmez. Bu durum karşısında kullanılan temizlik malzemeleri ayakkabıyı tamamen beyazlatmaya yetmez. Bunun yerine 3 basit yöntem ile ayakkabılarınızı hiç olmadığı kadar beyaz bir hale getirebilirsiniz.

Beyaz ayakkabılar yeni alındıkları zaman oldukça estetik bir görünüme sahip olsalar da, çok vakit geçmeden bu beyazlık solmaya ve yerini lekelere bırakmaya başlar. Beyaz ayakkabılar bir kez kirlendikten sonra da tekrar ilk alındığı beyazlığa döndürmek çok zordur. En azından bu püf noktaları bilmeyenler için. İşte 3 pratik yöntem ile ayakkabı beyazlatmanın püf noktaları

DAHA BEYAZ AYAKKABILAR İÇİN DENEYİN

Ayakkabılarınız zamanla kirlenmesi bir daha ilk alındığı andaki gibi parlak ve temiz olmayacağı düşüncesine neden olabilir. Ayakkabıların temizlik malzemeleri ile silinmesi ya da çamaşır makinesinde yıkanması da kirlenmenin anlık olarak geçmesine yardımcı olsa da yapısına zarar verir. Bu durumda kullanabileceğiniz bazı pratik yöntemler ise evinizdeki malzemeler ile mümkün hale geliyor. Beyaz ayakkabıların evlerde bulunan alternatif temizlik ürünleri ile temizlenmesi hem yapısının sağlıklı kalmasına hem de ayakkabınızın ilk günkü kadar beyaz görünmesine yardımcı oluyor. İşte evlerinizdeki malzemeler ile ayakkabıları beyazlatmanın püf noktaları:

Ayakkabılarınızı pırıl pırıl yapacak 3 yöntem - Resim : 1

KARBONAT İLE SİLİN

Beyaz ayakkabılarınızın zaman içerisinde beyazlığı yitirmesi karşısında alabileceğiniz önlemlerden biri ayakkabılarınızı temizlik malzemeleri yerine karbonat ile silmek olacaktır. Yapısındaki sodyum bikarbonat sayesinde doğal bir temizlik ürünü olan karbonat ayakkabılarınızın kısa süre içerisinde beyazlamasını sağlar. Bu yöntemi kullanmak için bir kase su içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Karışım iyice homojen bir hal aldığında temiz bir bez yardımı ile ayakkabınızı bu suyu kullanarak yıkayabilirsiniz. 

Ayakkabılarınızı pırıl pırıl yapacak 3 yöntem - Resim : 2

DİŞ MACUNU VE DİŞ FIRÇASI

Ayakkabılarınızı daha beyaz hale getirmek için kullanabileceğiniz bir başka yöntem ise yine içerisinde sodyum bikarbonat bulunan diş macunu ile karşınıza çıkacak. Diş macununun dişleri beyazlatan yapısı aynı zamanda ayakkabılarınızın da beyazlamasına yardımcı olacaktır. Bu yöntemi kullanmak için bir diş fırçasının üzerine bir miktar diş macunu sıkın ve macunu fırça ile ayakkabınızın kirli yüzeyine ovalayarak işleyin. Diş macunu yüzeyde 5 dakika kadar kalıp kuruduktan sonra nemli bir bez yardımı ile ayakkabınızı silebilirsiniz. Farkı görünce şaşıracaksınız.

Ayakkabılarınızı pırıl pırıl yapacak 3 yöntem - Resim : 3

LİMON VE TUZ

Evlerimizde daha çok yemeklerde kullandığımız tuz ve limon, aynı zamanda bir araya gelerek doğal bir temizlik ürünü oluşturuyorlar. Limon ve tuzun karışımından ortaya çıkan asidik sıvı, ev temizliğinde pek çok alanda kullanılabileceği gibi ayakkabıları beyazlatmakta da yardımcı olacaktır. Bu yöntemi kullanarak ayakkabılarınızı beyazlatmak için bir sprey şişesi içerisine bir çay bardağı su, bir limonun suyu ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyerek kapağını kapatın. Daha sonra tüm malzemeler karışana kadar çalkalayın. Sprey şişesindeki karışımı püskürttükten sonra nemli, bir bez ile ayakkabınızı silebilirsiniz. 

Kaynak: Diğer

ayakkabı temizlik Beyaz karbonat pratik püf noktası spor ayakkabı