Benan Kepsutlu ile Ajanda pazar günü Haber Global'de başlıyor

Haber Global
Benan Kepsutlu ile Ajanda pazar günü Haber Global'de başlıyor

Türkiye ve dünya gündeminin sıcak gelişmeleri, yerinden hazırlanan özel haber dosyaları ve çarpıcı röportajların yer alacağı “Benan Kepsutlu ile Ajanda” programı 26 Eylül Pazar 21.00’de Haber Global’de başlıyor.

“Haberi sahada yakalamaya devam ediyoruz” sloganıyla haberleri Türkiye’de ve dünyada yerinde araştıran, muhataplarıyla birebir görüşen Kepsutlu, dış politikadan iç politikaya, spordan sağlığa, aktüaliteden siyasi mizaha kadar pek çok konuyu haber dosyaları halinde izleyiciyle buluşturuyor. Ajanda’nın içeriğinde Türkiye’nin Ajandası, Dünya Ajandası, Ajanda’ya konuşanlar, Ajanda’nın Notları ve Magazin Ajandası bölümleri yer alıyor.

Benan Kepsutlu Haber Global bünyesinde olmanın heyecan verici olduğunu, Dünya ve Türkiye’nin Ajandasını Haber Global ailesinin sinerjisiyle birlikte tutmaya devam edeceğini ifade etti. İzleyicilerin Türkiye ve dünyada olan gelişmeleri yerinden hazırlanan özel dosyalar ve çarpıcı röportajlarla izleyeceğini belirten Kepsutlu, programın içinde Türkiye’de özlenen siyasi mizaha dair köşelerin de olacağını ekledi.

Benan Kepsutlu ile Ajanda pazar günü Haber Global'de başlıyor - Resim : 1

Benan Kepsutlu ile “Ajanda”nın ilk bölümünde;

Dünya Ajandası;

Dünya televizyonlarında ilk defa ekrana gelecek görüntülerle, Benan Kepsutlu Taliban’ın okulu olarak bilinen Hakkani Medresesi’ne giriyor, medresedeki yaşamı görüntülüyor. ABD’nin terör örgütü olarak nitelediği Hakkanilerin iki numaralı lideri Sami Ul-Haq ile özel röportaj yapıyor.

Türkiye’nin uzun zamandır gündeminde olan Afgan göçmenler konusunun ele alındığı bölümde, göçmenlerin Pakistan’da nasıl buluştukları ve İran’dan nasıl çıktıkları hem İran hem de Pakistan’da hazırlanan özel haber dosyaları ile ekrana geliyor.

Türkiye’nin Ajandası;

Yeni sosyal medya düzenlemesine ilişkin TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nın hazırladığı raporun yanı sıra, konunun taraflarının görüşlerine de yer veriliyor.

Ajanda’nın Notları;

Benan Kepsutlu’nun yorumlarıyla gündemin satır aralarındaki konular mizahi bir dille aktarılıyor.

Magazin Ajandası;

Hem Türkiye’deki hem de dünyadaki siyasetçilerin magazinsel haberleri mizahi bir dille aktarılıyor.

Benan Kepsutlu ile Ajanda pazar günü Haber Global'de başlıyor - Resim : 2

Benan Kepsutlu Hakkında;

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü’nü ve Yeditepe Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü'nü bitirdi. 1991 – 2001 yılları arasında İtalyan Kültürü bitirerek, aynı yıllar aralığında İtalya Modena’da Romenica okulunda italyanca dil eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü'nde yüksek lisans yaparak Ortadoğu konusunda uzmanlaştı. Kepsutlu, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasına özel öğrenci statüsünde devam etmiştir.

Gazeteciliğe 1999 yılında TRT Ankara Haber merkezinde adım attı. 2002 TV-8 haber merkezindeki tecrübesinden sonra, Mehmet Ali Birand yönetiminde Kanal D Haber ve CNN TÜRK’te muhabirlik yaptığı dönemde, televizyon haberciliği eğitimi almak üzere Londra’da BBC News’e kabul edildi. Kepsutlu, TRT Türk’ün Erbil bürosunu kurdu ve ilk temsilcisi oldu. 2010’da haber editörü ve program sunucusu olarak Habertürk’e transfer oldu. Muhabir ve sunucu olarak görev yaptığı dönemde 30’a yakın “Dünya’da İlk” ve “Türkiye’de İlk” olarak yayınlanan habere ve dosya habere imza attı. Açıldığı ilk dönemde A Haber’de sabah kuşağını hazırlayıp sundu ve 2010 yılından itibaren, Habertürk’te Ajanda Programı’nın yapımcılığı ve sunuculuğunun yanı sıra, haber spikerliği ve editörlük görevlerini de üstlendi.

Kriz ve savaş dönemlerinde İsrail, Filistin, Irak, Gürcistan, Afganistan, Pakistan, Suriye, Mısır’da görev yapan Kepsutlu; İngiltere, İtalya, Hollanda, İsviçre, Yunanistan, Malezya ve Kırgızistan gibi yirmiyi aşkın ülkede haber dosyaları hazırladı. Türkiye ve dünya çapında pek çok liderle özel röportajlar gerçekleştirdi.

Benan Kepsutlu 2015 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde akademik hayata da adım attı. 2016 – 2021 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler ile Yeni Medya bölümlerinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerine ders verdi. Kepsutlu 2016 yılından beri NATO tatbikatlarının Stratejik İletişim ve Medya danışmanı olarak görevine devam etmektedir. Bu dönemde Kepsutlu’nun akademik çalışması olan “ABD’nin Ortadoğu Politikası: 90’dan Günümüze Başkan’dan Başkan’a”, ilk kitabı olarak yayınlandı. Kepsutlu’nun “Arşivde Saklı Kalan İtiraflar” isimli kitabı Türk Arşivciler Derneği’nin tarihinde ödül verdiği ilk ve tek kitap olmuştur. 

Kepsutlu bundan sonra özel haber ve dosyaları ile Haber Global’de izleyici karşısında olacak.

Kaynak: Haber Global TV

Benan Kepsutlu ile Ajanda ajanda Benan Kepsutlu