Bekar evindeyken icat ettiği yumurta yemeği sosyal medyayı salladı

Yumurta Yemek tarifleri
Bekar evindeyken icat ettiği yumurta yemeği sosyal medyayı salladı

Çok basit bir yumurta pişirme yöntemi bir anda sosyal medyayı salladı. Her şey bir bekar evinde başladı... Sonra bakın neler oldu...

Oyuncu Brynn Baron bekar hayatı yaşarken her sabah kahvaltıda yumurtadan başka bir şey yiyemiyordu.

"Yumurta alabildiğim tek proteindi" diyen Baron, "Böylece yumurta üzerine odaklandım ve ne kadar yaratıcı olabilirim diye çalışmaya başladım ve Feta Fried Eggs'i buldum" diye anlatıyor.

Sosyal medyada oldukça popüler olan Grace Elkus tarafından TikTok ve Instagram'da paylaşılan bu tarif bir anda viral oldu.

Aslında Elkus, Ali Slagle'ın kitabında bahsettiği çıtır patates, yumurta ve peynirli taco tarifini yapmak istemişti. Ancak patates bulamayınca sadece yumurta ve peynir kullandı. Bir anda kendini beyaz peynirli kızarmış yumurta yerken buldu ve bunu takipçileriyle paylaşmak istedi

Tarifi anlattığı video bir anda viral oldu. Herke beyaz peynirli kızarmış yumurta yapıp yemeye hatta yaptıklarını sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Bir süre sonra acılı gevrekli, pilavlı versiyonları da türedi.

Peki feta fried eggs nasıl yapılıyor?

Öncelikle küçük bir yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın. Tavayı yağlayabilirsiniz ancak yağsız olması içine koyacağınız peynirin daha kıtır olmasını sağlıyor. Tavanın kenarlarına doğru beyaz peynirleri ufalayın. Ufalanabilen herhangi bir peynir çeşidi olabilir. Hemen ortasına da bir yumurta kırın. İçine karabiber ve pul biber ekleyin. Tuz koymanıza gerek yok çünkü beyaz peynir zaten tuzlu.

Tavanın üstünü kapatın, gerekirse ısıyı düşürerek beyazı katılaşana, sarısı ise hala cıvık olana kadar, beyaz peynir ise çıtır çıtır olana kadar pişirin.

Servis ederken kızarmış ekmeğin üzerine ya da taco kabuğunun içine koyun. İçine avokado ve misk limonu da ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Haber Global TV

yumurta yumurta yemekleri yemek tarifleri