BBC'den eşitlikçi ve kapsayıcı yayın için dev fon, 3 yılda 100 milyon sterlin harcanacak

BBC'den eşitlikçi ve kapsayıcı yayın için dev fon, 3 yılda 100 milyon sterlin harcanacak

İngiliz yayın kuruluşu BBC, her alanda daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir yayın politikası oluşturmak amacıyla önümüzdeki 3 yılda 100 milyon sterlin harcayacak. Yeni programların en az yüzde 20'sinin de ezilen toplumlardan gelmesi şartı konuluyor...

George Floyd cinayeti sonrasında yükselen ırkçılık karşıtı hareket, İngiliz yayın kuruluşu BBC'yi daha eşitlikçi ve herkesi kapsayan bir yayın politikası oluşturma konusunda yeni bir program oluşturmaya itti. 

Bu amaçla Yaratıcı Çeşitlilik başlığında bir taahhütname açıklandı. Yayınlardaki adaleti, çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı sağlamak için önümüzdeki 3 yılda tam 100 milyon sterlin harcanacak. 

BBC'den eşitlikçi ve kapsayıcı yayın için dev fon, 3 yılda 100 milyon sterlin harcanacak - Resim : 1

Her türlü işte cinsiyet ayrımcılığının önüne geçmeye çalışacak BBC'nin öncelikleri şöyle: Ekranda çeşitliliği sağlamak, içerik üreticilerinin farklı kökenlerden gelen insanlardan oluşmasına özen göstermek ve şirket dışındaki içerik üreticilerinde de aynı kıstası aramak.

BBC, ayrıca gelecek yıldan itibaren geçerli olmak üzere yayınlanacak içeriklerinin en az yüzde 20'sinin siyahlar, Asyalılar veya farklı azınlık topluluklarından gelmesini şart koşacak...

BBC