Anavarza Antik Kenti'nde yeni kazı sezonu başladı

DHA
Yaşam Haberleri
Anavarza Antik Kenti'nde yeni kazı sezonu başladı

Adana'nın Kozan ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras listesindeki Anavarza Antik Kenti'nde kazı sezonu Vali Yavuz Selim Köşger'in vurduğu ilk kazmayla başladı.

UNESCO Dünya Geçici Miras listesindeki Anavarza Antik Kentini dünya tarih, eczacılık ve kültür turizmine kazandırılması için bölgede yapılan kazı çalışmaları gelişerek devam ediyor.

Kazı sezonun açılış töreni bugün gerçekleşti. Törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve kent protokolü katıldı. Törende ilk olarak kazı çalışmalarını yürüten ekipten Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç Dr. Fatih Erhan, çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.

Kazı çalışmaları ilerledikçe çok önemli verilere ulaştıklarını belirten Erhan, bazı katliam izlerine de rastladıklarını fakat bulgular netleşince açıklamaların yapılacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar ise Anavarza kazılarına katkı koymuş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

"ÇALIŞMALAR İNSANLIK TARİHİNE IŞIK TUTACAK"

Açılış konuşmasını yapan Vali Köşger ise Adana ve ülke için önemli bir projede yeni bir aşamaya geçildiğini söyledi.

Anavarza'da önemli bulguların gün yüzüne çıkmaya başladığını kaydeden Köşger, "Bu topraklar insanların medeniyet merkezi olmuş bereketli topraklar. Anavarza Kenti de tarihin birçok döneminde yaşamın devam ettiği bir bölge. Birçok sürece tanıklık etmiş. Birçok dönemin izlerini bu topraklarda görüyoruz. Burada yaptığımız çalışmalar insanlık tarihine ışık tutacak" dedi.