Alex de Souza'dan itiraf: Fenerbahçe'den ayrılmaya değmezdi

Fenerbahçe Transfer
Alex de Souza'dan itiraf: Fenerbahçe'den ayrılmaya değmezdi
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Fenerbahçe'nin efsaneleri arasında yer alan Brezilyalı eski futbolcu Alex de Souza, ülkesinin basınına verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde taraftarların sevgilisi olan ve gösterdiği performansla kulübün efsanelerinden biri haline gelen Alex de Souza, Fenerbahçe günleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Brezilyalı eski oyuncu, ülkesinin basınından UOL Esporte'ye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alex, kendisinin Fenerbahçe'den talep ettiği her şeyin verilmesine şaşırdığını belirterek, "Mart 2004'te güzel bir teklifle geldiler. Juan Figger'a İspanya'dan teklif olup olmadığını sordum. Teklif olduğunu hatta Barcelona'yla bile konuşabileceğimizi ifade etti ve bana şunu söyledi; '70'lerden beri bu işin içindeyim, teklifi bu kadar artıran bir kulüp görmedim.' İki hafta içinde her şeyi çözdüm.

Sözleşmem korkutucuydu. Kabul ettim çünkü gerçekten reddedemezdim. Karımın, benim ve menajerimin her isteğine 'tamam' dediler. Onlara hayır dememin yolu yoktu" ifadelerini kullandı.

"BU TEKLİFE HAYIR DİYEMEZDİM"

Alex, sarı-lacivertli kulüpte 3 yıl kalmayı planladığını fakat daha uzun süre kaldığını belirterek, "Brezilya'dan Türkiye'ye gitmeye ikna oldum, çünkü Fenerbahçe'nin önerdiği kontratta yirmiden fazla uçak biletim vardı. Avrupa'nın en iyi kulüplerinin verdiği kontrat gibi bir kontrattı. İki araba, bir ev, uçak biletleri, ekstra maç ücreti, asist ücreti, gol krallığı ücreti... Fenerbahçe'de 3 yıl kalmam gerekiyordu ama 8 yıl kaldım" yorumunu yaptı.

"PEK ÇOK TEKLİF ALDIM"

Fenerbahçe'de oynarken pek çok takımdan teklif aldığını belirten Alex, "Fenerbahçe'deki ilk kontratım bittiğinde 30 yaşımdaydım. O dönemde Borussia Dortmund, Hertha Berlin ve Benfica ile görüştüm. Fenerbahçe'den ayrılmaya değip değmeyeceğini düşündüm ve Fenerbahçe'de kaldım" sözlerini kullandı.

Fenerbahçe formasıyla 8 sezonda toplamda 344 resmi müsabakaya çıkan Brezilyalı yıldız, söz konusu maçlarda 171 gol - 146 asistlik performans göstermişti.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Alex de Souza Fenerbahçe haberleri