Adana, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Erzurum, Konya, Samsun, Antalya şaşkın! Hiçbir uyarı yapılmadı! 2 gün boyunca ne sarı ne turuncu ne de kırmızı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana Ankara samsun İstanbul Diyarbakır hava durumu Konya Antalya Erzurum
Adana, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Erzurum, Konya, Samsun, Antalya şaşkın! Hiçbir uyarı yapılmadı! 2 gün boyunca ne sarı ne turuncu ne de kırmızı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük verileri açıkladı. Bugün ve yarın yani hafta sonu için yapılan meteorolojik uyarıları görenler gözlerine inanamadı. Bir yanlışlık olduğunu düşünenler oldu. Ancak bir yanlışlık yoktu. İşte 81 ili bu hafta sonu çok yakından ilgilendiren o veriler...

Küresel ısınmayla birlikte meteorolojinin önemi de arttı. Her ülkenin meteoroloji kurumları her gün düzenli olarak il il olası tehlikelere karşı uyarılar yayınlıyorlar.

Türkiye'de de uzun süredir fırtına, kar, şiddetli yağmur, rüzgar uyarısı yapılmayan gün neredeyse yoktu.

Meteoroloji günlük hava olaylarını 4 renkle işaretliyor.

Eğer haritada kırmızı bölgeler varsa buralar için hava çok tehlikeli anlamına geliyor.

Turuncu renk tehlikeli, sarı ise az tehlikeli anlamında. Eğer bölgeniz haritada yeşil renk ile işaretliyse bu tehlike yok anlamına geliyor.

Belirttiğimiz gibi uzun süredir tehlikesiz gün yoktu. Ancak meteorolojinin 17 Şubat yani bugün ve 18 Şubat için yaptığı hava tahminlerinde ülkenin 81 ili de yeşil renkle işaretlendi. Yani iki gün arka arkaya meteorolojik bir endişe duymadan geçirebileceğiz.

Bakalım bu süreç daha ne kadar devam edecek.

Adana, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Erzurum, Konya, Samsun, Antalya şaşkın! Hiçbir uyarı yapılmadı! 2 gün boyunca ne sarı ne turuncu ne de kırmızı! - Resim : 1

Adana, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Erzurum, Konya, Samsun, Antalya şaşkın! Hiçbir uyarı yapılmadı! 2 gün boyunca ne sarı ne turuncu ne de kırmızı! - Resim : 2