29 yıl sonra güzel bir yemek yeyip, rahat bir nefes aldı!

29 yıl sonra güzel bir yemek yeyip, rahat bir nefes aldı!

Doğuştan çene ve diş bozukluğu olan genç kadın, 29 yıl sonra ameliyatla sağlığına kavuştu. Genç kadının üst çenesi 4 mm yukarı gömülürken, alt çenesi de 8 mm geri çekildi.

29 yaşındaki Hülya Karayiğit, doğuştan gelen çene bozukluğu hastalığı nedeniyle gündelik yaşamında zorluk yaşıyordu. Yiyecekleri ısıramayan, belli başlı gıdaları bu yüzden yiyemeyen, nefes almakta zorlanan ve ön çenesinin öne doğru olmasından dolayı dış görünüşünden memnun olmayan Karayiğit, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümünde tedavi olmaya karar verdi. Alanında uzman Prof. Dr. Ahmet Demir ve ekibi, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Bölümü tarafından yapılan tedavi planlaması doğrultusunda Koçyiğit'in çenesini ameliyatla düzeltti. Üst çenesi 4 mm yukarı gömülürken, alt çenesi de 8 mm geri çekildi. Bu sayede güzel bir dış görünüme ve sağlıklı bir ağız yapısına kavuşan Hülya Karayiğit, operasyon sonrası çok memnun olduğunu söyledi. 

29 yıl sonra güzel bir yemek yeyip, rahat bir nefes aldı! - Resim : 1

"YEMEK YİYEMİYOR, NEFES ALAMIYORDUM"

Çene ameliyatı öncesini dış görünüşü beğenmediğini ve birçok faaliyeti yerine getiremediğini ifade eden hasta Hülya Karayiğit, "Çene bozukluğum dolayısıyla doğuştan beri ısırma, çiğneme, nefes alma ve yemek yeme problemim vardı. Aynı zamanda dış görünüşümü de beğenmiyordum. Isırdığımda çenem birleşmiyordu. Alt çenem, üst çeneme göre öndeydi. OMÜ'de çift çene operasyonu yapıldı. Üst çeneme gömme, alt çenemde geriye alındı. Çenemin sağ ve sol kısmını da işlem yapıldı. Aynı anda 5 işlem birden uygulandı. Diğer çene ameliyatlarına göre zor bir ameliyat geçirdim. Ameliyatımdan çok memnun kaldım. Ameliyattan önce çenem tam kapanmıyordu. İnce gıdaları yiyemiyordum. Ön dişlerimi kullanamıyordum. Arka dişlerim de oturmadığı için çiğneme problemi yaşıyordum. Şimdi nefes almam, çiğnemem ve yemek yemem daha güzel oldu. Burun yapım bile değişti. Operasyon yüzümü bayağı etkiledi" dedi.

29 yıl sonra güzel bir yemek yeyip, rahat bir nefes aldı! - Resim : 2

"DIŞ GÖRÜNÜŞÜ VE AĞIZ SAĞLIĞI DÜZELDİ"

Ameliyat sonrasında hastanın dış görünüşünde ve ağız sağlığında büyük düzelmeler olduğunun altını çizen OMÜ Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demir, "Hastamızda üst çene 4 mm üst tarafa gömüldü. Alt tarafta ise sağ taraftan 8 mm çene geri çekildi. Sol tarafta ise yaklaşık 5,5 mm'lik bir ilerletme kaydederek, hastanın çene yapısı ve dişlerinin birbiriyle ilişkilerini düzeltmeye çalıştık. Bu ameliyatlar fonksiyon dediğimiz hastanın çiğnemesi, konuşması ve dış görünümü açısından önemli ameliyatlardır. Bu ameliyatların sonunda hasta tamamen iyileştiği dönemde sosyal hayatına daha rahat ve huzurlu şekilde dönebilir. Konuşmasında ve yemek yemesinde de iyileşmeler meydana gelmektedir" diye konuştu.

29 yıl sonra güzel bir yemek yeyip, rahat bir nefes aldı! - Resim : 3

İHA

diş ameliyat