11 saniyede kedinin gerçek sahibini bulabilenlerin IQ'su ortalamanın üzerinde çıkıyor

Zeka testi Zeka bulmacası
11 saniyede kedinin gerçek sahibini bulabilenlerin IQ'su ortalamanın üzerinde çıkıyor

Görseldeki kadınlardan hangisinin kedinin gerçek sahibi olduğunu bulabilir misiniz? Süreniz sadece 11 saniye.

Bu eğlenceli zeka oyununda, kedinin sahibinin kim olduğunu bulmanız gerekiyor. Yalnızca yüksek IQ'ya sahip kişiler kedinin sahibini 11 saniye içinde fark edebilir!

11 saniyede kedinin gerçek sahibini bulabilenlerin IQ'su ortalamanın üzerinde çıkıyor - Resim : 1

Herhangi bir soruna ilişkin kararınıza bağlı olarak zekanızı test etmenize yardımcı olacak birçok bulmaca türü var. Bu da zekâ seviyenizi değerlendirmenize yardımcı olacak eğlenceli bir IQ testi.

Bu bulmacalardaki en önemli unsur, problemi tarayarak öngörülen sürede cevaba ulaşmaktır. Bu eğlenceli bulmacalar yaratıcı düşünmeyle çözüldüğünden, cevaba ulaşmak için kalıpların dışında düşünmeniz gerekir, çünkü ipuçları saklanıyor olabilir.

Bu soruları çözmek için analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanmanız gerekir. 

Yukarıdaki görselde iki kadın arasından kedinin sahibinin kim olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Bulmacada iki kadın kedinin sahibi olduğu iddiasında. Ortadaki kadın ise kayıp kediyi bulan kişi. Ancak içlerinden yalnızca biri kedinin gerçek sahibi.

Cevap oldukça basit ama yanıltıcı olduğundan resme çok dikkatlice bakmalısınız.

İŞTE YANIT

Kedinin sahibi olmak için mücadele eden iki kız çocuğuna dikkatli bakarsanız kedinin gerçek sahibini tespit edebilirsiniz. Sol taraftaki mavi gömlekli kadın, kedinin sahibi olduğunu iddia ediyor. Ancak kedi sağ taraftaki sarışın kadına ait. Dikkatli bakarsanız kadının gömleğinin kedinin patileri tarafından yırtıldığını göreceksiniz.

11 saniyede kedinin gerçek sahibini bulabilenlerin IQ'su ortalamanın üzerinde çıkıyor - Resim : 5

Bu bulmaca, gözlem ve zekâ seviyenizi ölçen basit bir testti. Bu bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek için yanal düşünmeyi uygulamanız gerekir. 11 saniye içinde çözdüyseniz bu, ortalamanın üzerinde IQ Seviyesine sahip olduğunuz anlamına gelir. Unutmayın, bu tür bulmacalar IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Yani gerçek bir IQ testi yapmak, Zeka seviyenizi öğrenmenin gerçek yoludur.

Kaynak: Haber Global TV