1 litre kaç gramdır? 1 kg kaç litredir?

haberler
1 litre kaç gramdır? 1 kg kaç litredir?

Litre ve kilogram özellikle sıvı ölçüsü ifade etmede sıklıkla karşılaştırılan birimlerdir. Bu nedenle de bazı zamanlarda iki birim arasında dönüşüm yapmak zorunda kalınmaktadır. Peki, 1 litre kaç gramdır? Yarım litre suyun kilogram cinsinden karşılığı nedir?

Litre, metrik sistem içerisinde bulunan ve hacimsel anlam ifade eden bir ölçü birimi olarak ifade edilir. Kilogram ise bundan farklı olarak ağırlık ifade etme maksadıyla kullanımı bulunmaktadır. Fakat bununla birlikte; su, süt, yağ ve benzin gibi maddeleri ifade etmekte hem litre hem de kilogram kullanılmasından ötürü karşılaşılmaktadır.

LİTRE NEDİR?

Litre sıvıların ölçülmesinde kullanılan bir birim olarak ifade edilir. Litre, 1 desimetre küpe eşitlikteki hacmi ifade eder ve metrik sistem içerisinde yer bulur. Litreyi ifade eden sembol “L” biçimindedir fakat bazı yerlerde “lt” biçiminde kullanıldığı da görülmektedir.

1 LİTRE KAÇ GRAMDIR, 1 KG KAÇ LİTREDİR?

Suyun litre ve kilogram değerinden dönüşümü oldukça kolaydır. Suyun özgül ağırlığı 1’e eşittir. Dolayısıyla 1 litre su, 1000 gram; yani 1 kilogram değerine eşit olmaktadır.

Litre