WhatsApp'ta tanınmayan ya da istenmeyen kullanıcılardan mesaj alma nasıl engellenir?

WhatsApp
WhatsApp'ta tanınmayan ya da istenmeyen kullanıcılardan mesaj alma nasıl engellenir?

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta tanımadığınız kişilerden mesaj mı geliyor? Bunun engellemenin yolları var. İşte WhatsApp'ta tanımadığınız ya da istenmeyen kullanıcılardan mesaj almayı engellemenin yolları...

Geçtiğimiz günlerde çöktüğünde adeta kullanan herkesin panik yaşadığı WhatsApp'ın ne kadar popüler olduğu bir kez daha çıkmıştı.

Ancak ne kadar çok kullanılırsa kulanılsın WhatsApp'ta istenmeyen ya da tanınmayan kişilerden mesaj almak sinir bozucu olabiliyor.

WhatsApp kullanıcılarına bu tür mesajları engelleme seçeneğini de sunuyor.

Peki istemediğiniz kişilerin size mesaj göndermesini nasıl engelleyecekseniz? İşte yolu:

1. Whatsapp'ı açıp sağ üstteki alt alta üç noktaya tıklayın.

2. Ayarlara oradan hesaba ve sonra gizliliğe tıkladıktan sonra engellenmiş kişilere tıklayın.

3. Açılan ekranda sağ üstteki ekle işaretine tıklayıp, açılan ekranda engellemek istediğiniz kişileri seçin.

Bir başka yöntem ise istenmeye kişinin sohbet peneceresini açın, sonra ayarlara ve diğere tıklayın. Açılan ekranda engelleye tıklayın. Yeni ekranda engelle, engelle ve şikayet et seçeneklerinden birini seçerek kişinin size mesaj atmasını engelleyebilirsiniz.

Tanınmayan bir numarayı engellemek için de bu numarayla bir sohbet penceresi açıp ve engelleyi seçin. Açılan ekrandan engelle ya da engelle ve şikayet et seçeneklerinden birini tercih ederek bu numaranın size mesaj atmasını engelleyebilirsiniz.

Engellenen numaralar size WhatsApp'tan çağrı atamayacağı gibi mesaj da gönderemeyecek. Ayrıca son görülme tarihi, online olup olmadığınızı, statü güncellemelerinizi ve yapacağınız diğer değişiklikleri göremeyecek. Ancak WhatsApp'tan bu kişilere engel koysanız da numaraları telefonun kontak listesinde görünmeye devam eder. Bunun için de telefon rehberinden bu numaraları silmeniz gerekir.

Kaynak: Haber Global TV

Whatsapp whatsapp özellikleri