11 dakikalık tarihi uçuş... Dünyanın en zengini Jeff Bezos ve ekibi uzaya çıktı!

Amazon'un sahibi milyarder Jeff Bezos, Blue Origin'in roketiyle uzaya gitti. Tarihteki ilk "mürettabatının tamamı sivil ve pilotsuz uzay uçuşu" olma niteliği taşıyan yolculukta, Bezos'a kardeşinin yanı sıra 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Olivier Deamon eşlik etti.

Uzaya giden ilk milyarder olan Richard Branson’dan sonra sıra Amazon’un kurucusu, 201 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’a geldi.

Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin'in geliştirdiği ve Bezos dahil 4 kişiyi taşıyan New Shepard uzay aracı ABD'nin Teksas eyaletinden uzaya fırlatıldı. Bezos'a, kardeşi Mark Bezos, 82 yaşındaki havacı Wally Funk ve 18 yaşındaki Hollandalı öğrenci Oliver Daemen eşlik etti.

11 dakikalık tarihi uçuş... Dünyanın en zengini Jeff Bezos ve ekibi uzaya çıktı! - Resim : 1Türkiye saati ile 16.00’da ateşlenen rokette yer alan ekip uzayda 1.5 dakika geçirdikten sonra dünyaya döndü. İnternet üzerinden canlı yayınlanan başarılı uçuş yaklaşık 11 dakika sürdü.

11 dakikalık tarihi uçuş... Dünyanın en zengini Jeff Bezos ve ekibi uzaya çıktı! - Resim : 2

Fırlatmanın ardından mürettebatı taşıyan kapsül başarılı bir şekilde paraşütlerle yer yüzüne ulaşırken, kapsülün entegre olduğu roket de yeniden kullanılmak üzere sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi.

11 dakikalık tarihi uçuş... Dünyanın en zengini Jeff Bezos ve ekibi uzaya çıktı! - Resim : 3

Amazon'un kurucusu, uçuş öncesi  verdiği röportajda, "Endişeli değil heyecanlıyım" dedi. Aynı röportajda Wally Funk da, "Bu gerçekleşecek. Yukarı çıkmak için çok uzun zaman bekledim ve hayal ettim" ifadelerini kullandı.  82 yaşındaki Funk, 1960'lı yıllarda kadınları uzaya götürmesi planlanan ama gerçekleşmeyen bir projede yer alıyordu.

11 dakikalık tarihi uçuş... Dünyanın en zengini Jeff Bezos ve ekibi uzaya çıktı! - Resim : 4

UZAYA GİDEN İLK MİLYARDER BRANSON

Bezos'un rakibi Virgin Galactic'in sahibi Richard Branson, 9 gün önce başarılı bir yörünge altı uçuş gerçekleştirmişti.

Öte yandan, milyarderlerin uzay yarışı doğaya olan etkileri nedeniyle eleştirilerin hedefinde bulunuyor. Her roket kalkışı 300 tona yakın karbondioksit salınımına neden oluyor.

Kaynak: Haber Global TV

amazon Wally Funk