Disney'in abone sayısı Netflix'i geride bıraktı

Ekonomi haberleri
Disney'in abone sayısı Netflix'i geride bıraktı

Walt Disney Co'nun dün açıkladığı üçüncü çeyrek sonuçları abone sayısında rakibi Netflix'i geride bıraktığını gösterdi. Disney, 221 milyon abone sayısıyla 220 milyon aboneye sahip Netflix'i geride bıraktı.

Walt Disney yaptığı açıklamada Disney+'ın yayın hayatına başladıktan 5 yıl sonra abone sayısını 152,1 milyona çıkararak Netflix'i geride bıraktığını açıklarken, ABD'de abone sayısının 10 milyon olan beklentinin çok üzerinde 14,4 milyon arttığını belirtti.

Disney+ abonelerine Hulu ve ESPN+ aboneleri de dahil edildiğinde Walt Disney'in toplam abone sayısı 221,1 milyona ulaştı.

Foreks'te yer alan habere göre, Walt Disney, Disney+ ve Hulu yayınlarını reklam olmadan izlemek isteyenler için fiyatları artıracağını da duyurdu. Disney+'ın reklamsız yayını için fiyat Aralık ayında yüzde 38 artarak 10,99 dolar olacak. Hulu için fiyatlar da Aralık ayında satın alınan pakete göre 1-2 dolar artacak. 

Walt Disney, üçüncü çeyrekte cirosunu yüzde 26 artararak 21,5 milyar dolara çıkardı. Net kar yüzde 53 artarak 1,41 milyar dolar, hisse başına 0,77 dolar oldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Disney ESPN Netflix