Apple yeni çıkardığı kredi kartı için uyardı: Deri cüzdana koymayın rengi soluyor

Yeni kredi kartını kullanıma sunan Apple, kart kullanıcılarına "önemli!" bir uyarıda bulundu: Kartı deri cüzdanda taşımayın, rengi soluyor

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, geçen haftalarda bazı müşterilerine sunduğu yeni kredi kartı Apple Card'ı Salı günü ABD'deki bütün Apple kullanıcılarının hizmetine sunmuştu. Bu lansmanın ardından da şirketten kart kullanıcılarına oldukça ilginç bir uyarı geldi. Apple Card'ın deri cüzdanda taşınmaması, deriyle temas ettirilmemesi, hatta kot pantolonla da temas ettirilmemesi uyarısında bulunan teknoloji devi, buna gerekçe olarak ise bu ürünlerle temas durumunda kartta kalıcı bir renk kaybı olmasını gösterdi.
Kartla ilgili bir kullanıcı kılavuzu yayınlayan Apple, kartın titanyumdan yapıldığını ve deri ile temas ettirilmemesi gerektiğini belirtti.
Ayrıca Apple, kredi kartının diğer kredi kartlarıyla birlikte tutulmasının da karta zarar vereceğine kullanıcı kılavuzunda değindi.
Bir Apple çalışanı ise bu uyarıyı şöyle savundu: "İki ay deri cüzdanımda taşıdığım Apple kredi kartım artık eskisi kadar güzel görünmüyor."

Apple yeni çıkardığı kredi kartı için uyardı: Deri cüzdana koymayın rengi soluyor - Resim : 1

Akıllı telefon konusunda dünyadaki diğer devlerle rekabet eden ve çoğu zaman da çığır açıcı rol üstlenen Apple'ın cüzdanda taşınamayan, diğer kartlarla bir araya geldiğinde hasar gören bir kredi kartı üretmiş olması, Apple'ın sonraki adımının Apple Card'ın muhafaza edilebileceği bir cüzdan mı olacağı sorusunu akıllara getiriyor.
Apple'ın güzel görünen kartı uyarısı, ABD'de büyük bir espri konusu oldu. 
Facebook'un eski Güvenlik Birimi Başkanı Alex Stamos, "Apple Card'ınızı kullanmadığınız zamanlarda ışıklandırılmış beyaz bir küpün içinde taşıyın" derken, sosyal medyada "Apple cüzdanda, cepte veya dikkatsizce kullanılınca bozulan kredi kartı yapmış", "Apple Card'ımla birlikte giyeceğim yeni kıyafetlerim (kimyasal maddeye dayanıklı kıyafet görüntüsüyle)", "Apple 2020'de Apple Card Kıyafeti'ni lanse edecek" esprileri dikkat çekti.

uyarı