Yunan basınından çok ilginç Fatih Terim haberi: Müjde Ar detayı dikkat çekti!

Panathinaikos Fatih Terim futbol yunanistan
Yunan basınından çok ilginç Fatih Terim haberi: Müjde Ar detayı dikkat çekti!
Fotoğraf: DepoPhotos

Yunanistan'da yayın yapan web sitesi Sport24, Fatih Terim'le ilgili geniş bir haber yayınladı.

İlginç bir başlık ve şaşırtıcı detayların yer aldığı Fatih Terim haberi hem Yunanistan'da hem de Türkiye'de ses getirdi.

Arsene Wenger'e karşı UEFA Kupası'nı kazanan, Galatasaray'la Süper Lig'de defalarca şampiyon olan Terim'in hayatındaki en ince detaylara kadar girilen haber de Panathinaikos'un yeni teknik direktörünün Netflix'e belgesel olduğu da hatırlatıldı.

Sport24, Fatih Terim'i şu sıfatlarla anlattı: İmparator, şövalye, çabuk öfkelenen, megaloman, başarılı, kibirli, kahraman...

70 yaşındaki Terim için birçok sıfat kullanıldığının hatırlatıldığı haberde hepsinden önemlisinin Terim'in Türkiye'nin imajı olduğu belirtildi.

Gazeteci Alper Görmüş'ün "Terim'e bakan Türkiye'yi görür" sözlerine atıf yapılan makalede UEFA kupasından, milli takıma, Galatasaray'dan adının stadyumlara verilmesine, kebapçı kavgalarından Netflix belgeseline kadar hiçbir şeyin tesadüf olmadığı vurgulandı.

Babası Talat Terim'in Kıbrıslı olduğu vurgulanan yazıda engelli olan babasının onu büyütebilmek için her zamankinden daha çok çalıştığına dikkat çekildi.

Anne ve babasının mühendis olmasını istediği Terim'in devamsızlıktan sınıfta kaldığı sonra da kendine başka bir yol çizip futbola yöneldiği belirtildi.

Kendisini Adana Demirspor'da bulan Terim'in 19 yaşında takım kaptanı olduğu sonrasında da Galatasaray'ın onu Adana'dan kopardığı anlatıldı.

Aslında hücum oyuncusu olmasına rağmen Galatasaray'da libero olarak forma giyen Terim'in 11 yıl boyunca Sarı-kırmızılı formayla ter döktüğü anlatıldı.

Yunan basınından çok ilginç Fatih Terim haberi: Müjde Ar detayı dikkat çekti! - Resim : 1

Sadece futbol değil, özel yaşamına da değinildi. 1977 yılında transferine karşı çıkan yöneticiyi dövmesinden 1980 yılında polisle kavga ettiği için tutuklanmasına kadar birçok anekdotun yer aldığı yazıda gazinoda Müjde Ar'a çiçek gönderen adama gazino çıkında saldırdığı detayına da yer verildi. Müjde Ar olay sonrası "Fatih Bey'i hiç tanımam, üstelik tipim de değil" demiş, olaya anlam veremediğini kaydetmişti.

Daha sonra Fulya ile evlendi ancak daha sakin bir hayat yaşamadı. Kafa atmalar, tokatlar, rakibin yüzüne tükürmeler, tribünleri kışkırtmalar... Birçok kez ceza yedi, o Galatasaray'da futbolcuyken Sarı-kırmızılı ekip hiç şampiyonluk kazanamadı. Ancak bu da ona teknik direktörlük kariyerinin yolunu açtı. Jupp Derwall'in ekibinde yer aldı. Mustafa Denizli de bu kadroya katıldı ve Galatasaray şanssızlığını kırıp tekrar manşetlere döndü.